Μαθητές από την Αττική ερεύνησαν τον ουρανό του Βόλου

Στον Βόλο βρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου και του Γυμνασίου Μαγούλας Αττικής και παρακολούθησαν τα αστέρια, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης, με την βοήθεια και την καθοδήγηση των μελών της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου.

Η αστροπαρατήρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου στο νέο διαμορφωμένο χώρο της Εταιρείας στον Άγιο Στέφανο στις Αλυκές. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «ξεναγηθούν»  στους αστερισμούς της Μεγάλης και Μικρής Άρκτου, τον Βοώτη, την Κασσιόπη, τον Κηφέα κ.α. , μέσα από την Μυθολογία τους!

Έμαθαν γι’ αυτούς τους αστερισμούς, αλλά και για τα χαρακτηριστικά των λαμπρότερων άστρων τους, διακρίνανε τις πεδιάδες, τους κρατήρες, τα όρη και τις οροσειρές της Σελήνης. Ξεχώρισαν τον Alcor και τον Mizar αλλά και πολλά αντικείμενα του βαθέως ουρανού, με την βοήθεια της χρήσης των τηλεσκοπίων των μελών, της Ομάδας Αστροπαρατήρησης, της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.

«Απολαύσαμε τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού και «περιπλανηθήκαμε» σε αστέρες, αστερισμούς και ουράνια σώματα. Τα άψογα καταρτισμένα μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου μας καθοδήγησαν στον εντοπισμό των αστερισμών, αλλά και στην παρατήρηση αστέρων με τη χρήση τηλεσκοπίων.

Χαιρόμαστε πολύ που υπάρχουν άνθρωποι με τόσο μεράκι και αγάπη για την Αστρονομία. Ήταν μια μοναδική εμπειρία  που θα μας μείνει  αξέχαστη!» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Δημαγγέλου Έφη και Κωνσταντόπουλος Ιωάννης, εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις επόμενες δράσεις –  αστροπαρατηρήσεις, αλλά και για τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα αστρονομίας, βιβλία αστρονομίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site, της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος,  στο www.astronomos.gr  ή να επικοινωνήσουν στο email: [email protected] .

Kentavros