Φοβερό deal του Δήμου Βόλου με την Εθνική Τράπεζα

Ο Δήμος Βόλου αποχαρακτήρισε πέντε δεσμευμένα οικόπεδα της Εθνικής, που είχε δεσμεύσει ο Δήμος επί δημαρχίας Κ. Μήτρου, για την κατασκευή σχολείων και κοινόχρηστων χώρων. Μάλιστα, επι δημαρχίας Αλέκου Βούλγαρη έγινε κίνηση από την Τράπεζα για να αποδεσμευτεί οικόπεδο ιδιοκτησίας της Τράπεζας στην οδό Τζάνου, αλλά έγινε “ξεσηκωμός”… Με τον Α. Μπέο δήμαρχο, όλες οι δουλειές τελειώνουν όμως με συνοπτικές διαδικασίες.
Τα νηπιαγωγεία της πόλης βρίσκονται σε άθλια νοικιασμένα κτίρια, αλλά δεν έχουμε ανάγκη οικόπεδα για να χτίσουμε. Για να χτίσουμε, όμως, πρέπει να διεκδικήσουμε χρήματα … και που να τρέχουμε, οπότε ας επιστραφούν τα οικόπεδα της φτωχής Εθνικής.
Η Τράπεζα για να ευχαριστήσει την πόλη για την συμφωνία κάνει δώρο στον δήμο ένα τριγωνικό παρκάκι στα Επτά Πλατάνια, που εάν συναντηθούν τρεις σκύλοι, δεν χωράνε στα ίδια τετραγωνικά. Η Τράπεζα για το παρκάκι που δωρίζει είχε πριν πολλά χρόνια ζητήσει αποζημίωση, αλλά εννοείται πως δεν πήρε ούτε δραχμή. Ακόμα και εάν αποφάσιζε ο Δήμος να μην δεχτεί το δώρο της θα έπρεπε η τράπεζα να αποζημιώσει τον Δήμο με νομοθετικό διάταγμα του 1923, καθώς επωφελούμενη από το παρκάκι είναι η ίδια η Τράπεζα, όπως εξήγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Ιάσονας Αποστολάκης. Ο βασικός ωφελούμενος “γείτονας” είναι ο πρώην ξυλουργικός συνεταιρισμός που της ανήκει και βρίσκεται μπροστά στο παρκάκι.
Η δημοτική αρχή έκανε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την πόλη… Αδικείται ο Δήμος που δεν είναι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.