Στις κάλπες οι δάσκαλοι της Μαγνησίας με “ανοιχτά” τα προβλήματα στα σχολεία του Νομού 

Με καθυστέρηση έξι μηνών προσέρχονται σήμερα στις κάλπες οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία, για να εκλέξουν τη νέα διοίκηση του Συλλόγου τους, για την επόμενη διετία. Επίσης, θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους που θα τους εκπροσωπήσουν στη 21η Γενική Συνέλευση του κλάδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 29 Ιουνίου, όπως και τους αντιπροσώπους τους για το τοπικό Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Η σημερινή διαδικασία πραγματοποιείται με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω της πανδημίας, με τα προβλήματα στην εκπαίδευση να είναι ιδιαίτερα οξυμένα, όπως τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Μούσιος. “Το δημόσιο σχολείο θα πρέπει να το προασπίσουμε και να το ενισχύουμε καθημερινά με τις πράξεις μας, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του”, τόνισε ο κ. Μούσιος και εξήγησε ότι τα μέτρα θα πρέπει να κινούνται σε πολλές κατευθύνσεις: Να υπάρξει ποιοτική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, να καλυφθούν άμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας τα 75 οργανικά κενά των εκπαιδευτικών που υπάρχουν, να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα – 1 προς 15 στα νηπιαγωγεία, 1 προς 20 στα δημοτικά – και να λυθεί το θέμα της κτηριακής υποδομής στη περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, ειδικά στην προσχολική αγωγή.

Μιλώντας στα gegonota.news, ο κ. Μούσιος έθιξε επίσης το δημογραφικό πρόβλημα και τις συνέπειες που έχει στην εκπαίδευση. Όπως είπε, πέρυσι είχα εγγραφεί και αποφοίτησαν στην προσχολική αγωγή 2.840 παιδιά, νήπια και προνήπια, και φέτος οι εγγραφές είναι 2.470. “Αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για μια μείωση του μαθητικού δυναμικού (μέσα σε ένα χρόνο στο 11%). Άρα, λοιπόν, οφείλουμε όλοι να δούμε το πρόβλημα και να βρεθούν τέτοιες λύσεις έτσι ώστε να ενισχύσουμε το δημόσιο σχολείο και το δημογραφικό πρόβλημα που «μαστίζει» τη χώρα μας”, είπε.

Δείτε φωτογραφίες από την εκλογική διαδικασία: