“Βόμβα” σε δάσος του Πηλίου – Καλύβες υλοτόμων με σκουπίδια, φιάλες και οστά ζώων (video)

Μια επικίνδυνη “βόμβα” κρύβει το παρθένο δάσος στην κορυφή του Πηλίου. Τα ερείπια του καταυλισμού των υλοτόμων, φτιαγμένα από ξύλα και νάϋλον, και τα διάσπαρτα σκουπίδια από πλαστικό, δεν αμαυρώνουν μόνο την εικόνα του δάσους, αλλά αποτελούν τεράστιο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Μάλιστα, έξω από τις πρόχειρες καλύβες, υπάρχουν παρατημένες φιάλες υγραερίου, ακόμη και νεκρά ζώα πρόχειρα θαμμένα ανάμεσα στους ξεριζωμένους κορμούς.

Οι έξι καλύβες που σαπίζουν μέσα στο δάσος, εντοπίστηκαν από περιπατητές μόλις 200 μέτρα χαμηλότερα από την κορυφή του Πηλίου, μέσα στην λεκάνη απορροής του ρέματος της Λαγωνίκας και του Ξηριά.

Το θέμα αναδείχθηκε με φωτογραφίες και βίντεο στα social media, από χρήστη που έγραψε:

Στενεύει ο κλοιός στα παρθένα δάση του Βορείου Πηλίου από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις. Πέρυσι την άνοιξη πάθαμε το πρώτο σοκ με τις διαπλατύνσεις και τους νέους χωματόδρομους, που ανοίχτηκαν για να περάσουν οι νταλίκες της υλοτομίας. Ήρθε η σειρά να πάθουμε και το δεύτερο. Τα ερείπια του καταυλισμού των υλοτόμων που αποχώρησαν από την περιοχή. Μόλις 200 μέτρα χαμηλότερα από την κορυφή του Πηλίου, μέσα στην λεκάνη απορροής, δύο εκ των μεγαλυτέρων ρεμάτων του Πηλίου. Της Λαγωνίκας που θα εκβάλει στο Αιγαίο, και του Ξηριά που θα εκβάλει στον Παγασητικό. Έξι καλύβες διάσπαρτες να σαπίζουν μέσα στο δάσος, γεμάτες σκουπίδια. Ακόμα και νεκρά μουλάρια πρόχειρα θαμμένα με ξυλεία και ξεριζωμένους κορμούς. Πως να πέθαναν άραγε; Εμείς φτάσαμε να φοβόμαστε να πιούμε νερό ακόμα και από τις ψηλότερες πηγές του Πηλίου. Τα άγρια ζώα όμως που εισβάλαμε στο σπίτι τους, τι φταίνε;