ΣτΕ: Παραμένει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος η «Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου»

Στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος παραμένει η «Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου» σύμφωνα με το ΣτΕ.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ’ αριθμ. 1145-6/2022 αποφάσεις της απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και της Επαγγελματικής-Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση ανάθεσης υλοποίησης του πληροφοριακού συστήματος «Ταυτότητα Κτιρίου» στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

Υπενθυμίζεται ότι, η «Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου» έχει σκοπό την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του κάθε κτιρίου ή της κάθε ιδιοκτησίας, όπως και των σχετικών αδειών τους, καθώς και την παρακολούθηση και τον έλεγχο των μεταβολών τους (νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων κ.λπ.).

Τελικά, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας, Χρήστος Ντουχάνης), απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης των συνδικαλιστικών φορέων, κρίνοντας ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον να προσβάλουν την ανάθεση του επίμαχου πληροφοριακού συστήματος στο ΤΕΕ.

Πηγή:iefimerida.gr

Kentavros