Παρουσιάζεται στον Βόλο το νέο βιβλίο του Πάρι Μηλίτση “Αραπιάν Τσαρσί – Αθήνα”

Το νέο του βιβλίο με τίτλο “Αραπιάν Τσαρσί – Αθήνα”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις
“Ψυχογιός”, παρουσιάζει στον Βόλο ο Πάρις Μηλίτσης, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, στις 7 το απόγευμα, στον Πολυχώρο Public ( Ογλ 28 – Κονταράτου 9).

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει τα βιβλία του. Το βιβλίο “Αραπιάν Τσαρσί – Αθήνα” είναι ένα ταξίδι στις μνήμες και όσα δεν πρέπει να χαθούν, να ξεχαστούν. Η ιστορία ξεκινά από τον παρόντα χρόνο για να βυθιστεί στο παρελθόν στη καταστροφή της Σμύρνης και στα μυστικά τριών γυναικών που φθάνουν στον παρόντα χρόνο, στο τώρα, το σήμερα. Τα μυστικά, που επηρεάζουν τη ζωή πολλών ανθρώπων, με την αποκάλυψή τους θα προκαλέσουν πολλά δεινά. Μικρές παράπλευρες ιστορίες αναδεικνύονται παράπλευρα αναδεικνύοντας καταστάσεις μυστηρίου και πολιτικής και
κοινωνικής δράσης. Ηθικά διλήμματα, ανεκπλήρωτα όνειρα, έρωτες, απιστίες, πάθη, θάνατοι είναι κομμάτια ενός παζλ που ένα περίεργο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους για να δώσουν τη λύτρωση που έρχεται μόνον με την αλήθεια και την ανάδειξή της.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Κατερίνα Αντωνακάκη.

Ο Πάρις Μηλίσης γεννήθηκε το 1963 στην Καρδίτσα, μεγάλωσε στο Βόλο και μένει στην Καβάλα. Σπούδασε Οικονομικά στη Θεσσαλονίκη, Παιδαγωγικά στη Λάρισα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών. Δούλεψε ως δάσκαλος σε χωριά του Πηλίου, στο Βόλο, την Ελευσίνα, τη Mhyalla και τη Brisbane της Αυστραλίας και ως καθηγητής οικονομολόγος στην Ελευσίνα και την Καβάλα. Έγραψε βιβλία οικονομικών για μαθητές Λυκείου, το μυθιστόρημα για παιδιά και νέους “Γκίλυ ο Εξωγήινος” (εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες 2006) και το μυθιστόρημα “Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ” ( Εκδόσεις Όστρια, 2007). Στο Βόλο, επανέρχεται με ιδιαίτερη χαρά καθώς διατηρεί φιλίες των παιδικών και νεανικών του χρόνων.