Η παραλία στο Πήλιο που τη χωρίζει στη μέση μια πέτρινη αψίδα

Αυτό που κάνει το Πήλιο να ξεχωρίζει είναι ότι αποτελεί μια περιοχή της Ελλάδας ιδανική για διακοπές το χειμώνα και το καλοκαίρι στον ίδιο ακριβώς βαθμό. Την καλοκαιρινή του επιτυχία, βέβαια, την οφείλει στις απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες του στις οποίες σε πολλές περιπτώσεις τα δέντρα φτάνουν ως το νερό της θάλασσας. Μια από τις πιο γνωστές παραλίες στο Πήλιο είναι η παραλία Μυλοπόταμος την οποία χωρίζει στη μέση ένας βράχος. Οι εικόνες δύσκολα μπορούν να περιγράφουν την ομορφιά που θα αντικρίσεις όταν βρεθείς εκεί.

Μυλοπόταμος, μια παραλία – όνειρο στο Πήλιο
Ο Μυλοπόταμος είναι μια γραφική παραλία, με κρυστάλλινα νερά πνιγμένη κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο. Κατά μήκος της θα βρεις άμμο, βοτσαλάκια αλλά και πιο μικρές πέτρες. Θεωρείται η παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς αν βρεθείς στο Πήλιο. Είναι, ομολογουμένως, μια πραγματική όαση για τους τυχερούς που θα απολαύσουν εκεί τις βουτιές τους.

Αποτελεί το στολίδι του Πηλίου και αν είσαι τυχερός και βρεθείς εκεί θα νομίζεις ότι ταξίδεψες σε κάποιο εξωτικό μέρος. Με τέτοια ομορφιά και καθαρότητα δεν είναι τυχαίο ότι έχει κερδίσει γαλάζιες σημαίες και έχει φωτογραφηθεί από πολλά διεθνή περιοδικά. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα και μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας. Τα νερά του παρομοιάζονται, όχι άδικα, με καθρέφτες.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της παραλίας είναι ότι αυτή χωρίζεται άτυπα σε δύο μικρότερες παραλίες με μια φυσική πέτρινη αψίδα. Υπάρχει ωστόσο πρόσβαση από το ένα τμήμα στο άλλο. Η μία πλευρά είναι μάλιστα πιο κοσμική ενώ όταν θα περάσεις από την άλλη θα βρεις περισσότερη ηρεμία, λιγότερο κόσμο και σίγουρα λιγότερη φασαρία και μουσική.

Η «διπλή» παραλία του Μυλοποτάμου απέχει 58 χιλιόμετρα από το Βόλο και μόλις 7 χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα. Γι’ αυτό και την επιλέγουν, εκτός από τους φανατικούς ταξιδιώτες, και οι κάτοικοι της περιοχής. Κάτι που θα σου πουν και οι ντόπιοι είναι ότι εκεί εκβάλλει το ρέμα του Μυλοποτάμου.

Η παραλία στο Πήλιο που τη χωρίζει στη μέση μια πέτρινη αψίδα
Η πρόσβαση στην ιδιαίτερη και πανέμορφη αυτή παραλία είναι εύκολη αφού θα χρειαστεί απλά να κατέβεις κάποια σκαλάκια.

Μην χάσεις
Πολύ κοντά στον Μυλοπόταμο βρίσκεται ακόμη ένα μέρος που αξίζει να γνωρίσεις στο Πήλιο. Ο λόγος για την Τσαγκάράδα. Το διάσημο χωριό του Πηλίου πετυχαίνει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Από εκεί θα απολαύσεις ατελείωτο πράσινο αλλά και θέα στο απέραντο γαλάζιο. Δεν είναι τυχαίο ότι ανέκαθεν αποτελούσε το χωριό των καλλιτεχνών. Επιπλέον τα ιδιαίτερα ξενοδοχεία, οι ξενώνες και οι ονομαστές ταβέρνες της έχουν κάνει την Τσαγκαράδα ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά στην περιοχή.

Πηγή: exploringgreece.tv

Φωτογραφία: Μάκης Γαιτανίδης