Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Ο ρόλος μου στον ΣΥΡΙΖΑ και η σχέση μου με την κοινωνία

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση για την διαχείριση της κρίσης της ακρίβειας ασκεί το στέλεχος του κόμματος και πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην συνέντευξή της στα gegonota. news και στην Κατερίνα Τασσοπούλου προβλέποντας ότι ο πρωθυπουργός για να αποφύγει την κατάρρευση θα προσφύγει σε εκλογές.
Η ίδια, μιλάει για την δική της θέση και ρόλο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και  δηλώνει ότι κόμμα μπορεί να άλλαξε, αλλά δεν άλλαξε ποτέ τις αρχές της. Στη συνέντευξή της μιλάει και για τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και για τις δημοτικές εκλογές.

Περιμένατε την παραπομπή των κ.κ. Παπαγγελόπουλου και Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο;

Είναι γεγονός – άσχετα αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν οι κυβερνητικές πηγές –  ότι η χώρα μας αναγκαστικά οδηγείται σε εκλογές και γι’ αυτό τον λόγο ο προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα…

Θα ήταν πάντως χρήσιμο να θυμηθούμε ότι η βάση του κατηγορητηρίου σε βάρος των κ.κ. Παππά και Παπαγγελόπουλου, κατέρρευσε στο στάδιο της προανακριτικής διαδικασίας και τώρα, ξαφνικά, συγκροτούνται ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμεληματικές πράξεις.

Επίσης ας θυμηθούμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο εισέπραξε πάνω από 200 εκατομμύρια  ευρώ από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και την φορολογία, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, με έναν νόμο ο οποίος είναι ακόμα σε ισχύ. Δυστυχώς όμως επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Το Δημόσιο αντί να εισπράττει, πληρώνει με κάθε λογής λίστες Πέτσα, επιλεκτικά, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε κάποια ΜΜΕ, χωρίς ίχνος κριτηρίων, προκειμένου να αποθεώνουν την κυβέρνηση, και παρόλα αυτά έχουν το θράσος να μιλούν για την ελευθερία του Τύπου….

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως η Κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα κοινωνικό πλιάτσικο. Πιστεύετε πως υπάρχει Κυβέρνηση που δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και θα επιθυμούσε να βρίσκεται η πλειοψηφία των πολιτών-ψηφοφόρων  σε “λαιμητόμο”;

 Τα επίπεδα του πληθωρισμού στην Ελλάδα, υποδηλώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης. Η ΝΔ με τις επιλογές της έχει οδηγήσει τη χώρα σε μία πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση. Ο πληθωρισμός δεν πλήττει τους πάντες με τον ίδιο τρόπο και αυτό γιατί οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια απειλούν, στα όρια της βιωσιμότητας τους ήδη ευάλωτους πολίτες και συμπιέζουν αφόρητα τα μεσαία στρώματα.

Η κυβέρνηση όμως της ΝΔ θεωρεί ότι δικαιούται να κλείνει τα μάτια μπροστά σ’ αυτή την τραγική πραγματικότητα. Αντί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θωράκισης και ανάταξης της χώρας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θριαμβολογεί για το εικονικό success story της. Τον λογαριασμό βέβαια τον πληρώνει η ελληνική κοινωνία. Η αντοχή του πληθωρισμού καταδεικνύει ότι τα ημίμετρα δεν έχουν αποτέλεσμα, απλώς διαιωνίζουν το πρόβλημα. Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία το 99% των αυξήσεων στη χονδρική περνά στον καταναλωτή, ενώ δεύτερη χώρα είναι η Αυστρία με μόλις 46%. Επομένως, είναι εμφανές ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πλιάτσικο, μια λεηλασία σε βάρος των πολιτών και για αυτή την λεηλασία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε δραστικά μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας και θα υλοποιήσει τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να αναταχθεί κοινωνικά και οικονομικά η χώρα.

Δηλώνετε πως είναι  τεράστια κοινωνική ανάγκη να γίνουν εκλογές και να ηττηθεί η κυβέρνηση αλλά και η πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Δηλώνετε ταυτόχρονα πως είστε έτοιμοι οργανωτικά για εκλογές. Αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται σε επίπεδο Μαγνησίας όπου εσείς θα είστε υποψήφια, αλλά και οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν αναστροφή του κλίματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επίσης δεν διαφαίνεται πουθενά στον ορίζοντα σύμπραξη διακυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

Ας αρχίσουμε από το τελευταίο. Κάθε κόμμα έχει την δική του  ταυτότητα, οπτική και ιστορική πορεία. Με την ευκαιρία, να επισημάνω πως η εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ επέφερε μια αξιοσημείωτη αλλαγή, η οποία πρέπει να “διαβαστεί” προσεκτικά από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Σε κάθε όμως περίπτωση εφόσον η λαϊκή ετυμηγορία το επιβάλει οι συνεργασίες αποτελούν την μοναδική λύση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασφαλώς και θα επιδιώξει υπό προϋποθέσεις.

Στο ερώτημά σας για τις δημοσκοπήσεις, δεν ανήκω σε εκείνους που τις αγνοούν, αλλά, πάντοτε είναι χρήσιμο για όλους να διαβάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, καθώς εκεί διαφαίνεται τι ακριβώς περιμένει ο πολίτης, και ποιος μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά του και να απαντήσει στα αιτήματά του. Σε ότι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Μαγνησία, υπάρχει ετοιμότητα για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων και οργανωτική εγρήγορση καθώς ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Προέρχεστε από τη ΝΔ, κάνατε μια πορεία στους ΑΝΕΛ και από τα λεγόμενά σας , δείχνετε απόλυτα “ενσωματωμένη” στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αν και ενταχθήκατε ως συνεργαζομενη δύναμη.

Κόμμα μπορεί να άλλαξα, αλλά δεν άλλαξα ποτέ αρχές και ιδεολογία. Εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γιατί εμπιστεύομαι τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και γιατί είναι ένα κόμμα προοδευτικό, δημοκρατικό, συλλογικό, συνεργατικό, όχι συγκεντρωτικό, ανοιχτό στην κοινωνία, που έχει θέσει ως προτεραιότητα το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων, που επιδιώκει την συμμετοχή και την συνεργασία, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη. Άλλωστε ας μην ξεχνούμε ότι καμία δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα δεν υπήρξε κενό γράμμα.

Προσωπικά, ως στέλεχος του κόμματος, ζω  την καθημερινότητα του τόπου μου, σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας και δεν παρακολουθώ τι συμβαίνει στην κοινωνία  από το γραφείο μου, αλλά μετέχω ενεργά σ’ αυτή. Αλλωστε  εργάζομαι σκληρά και ως δικηγόρος. Επιπλέον προσπαθώ να είμαι παρούσα σε όλα τα δρώμενα του τόπου μου όπως και χρήσιμη στους συντοπίτες μου.

Και γιατί δεν θέτετε υποψηφιότητα για τη δημαρχία του Βόλου;  Δεν σας το πρότεινε το κόμμα σας;

Έχω εκδηλώσει την πρόθεση να είμαι και πάλι υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές και όχι υποψήφια δήμαρχος. Για τον Δήμο Βόλου, όλοι οι άνθρωποι που επιζητούμε την πρόοδο, ανεξαρτήτως κομμάτων, οφείλουμε να εργαστούμε για έναν Βόλο στον οποίο θα υπάρχει δημοκρατία, σεβασμός, στον συνάνθρωπο, στην ιστορική και πολιτιστική παράδοση, στην μείωση των ανισοτήτων, διαφάνεια, εντιμότητα, υποδομές, προστασία του περιβάλλοντος και στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση άφησε “μισές δουλειές” στη Μαγνησία; 

Η ΝΔ ελάχιστα έπραξε για την Μαγνησία. Θα μπορούσε  τουλάχιστον να συνεχίσει αυτά που έπραξε και δρομολόγησε η δική μας κυβέρνηση, όχι μόνο για την Μαγνησία, αλλά για όλη την χώρα και θα αναφερθώ διεξοδικά.

Υπονόμευσε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για να επικρατεί  δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια στους χώρους της εργασίας.

Αγνόησε την  ενίσχυση του  ΕΣΥ που σήμερα καταρρέει, ενώ η παρούσα κυβέρνηση είχε το θράσος να αποκλείσει τους  ανασφάλιστους συμπολίτες μας από την δωρεάν παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Δεν υπάρχει στήριξη των  δημόσιων σχολείων και των δημόσιων Πανεπιστημίων, δεν υπάρχει χορήγηση της 13η σύνταξης.

Δεν προσπάθησε να διατηρήσει τα  γεμάτα  ταμεία που παραδώσαμε  αλλά αντίθετα «παράγει» μόνο καμένη γη και ελλείμματα.

Σε τοπικό δε επίπεδο ας συνέχιζε τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που ανέλαβε η δική μας κυβέρνηση, για την στήριξη της βιομηχανίας, για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, για τις συνδυασμένες μεταφορές, για την στήριξη του αγροτικού – κτηνοτροφικού τομέα, για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την ενίσχυση του Νοσοκομείου μας και των αντιστοίχων δομών υγείας , για την προβολή και αξιοποίηση του Πανεπιστημίου μας…. Δυστυχώς όμως, από ότι φάνηκε καθαρά η Μαγνησία και η ελληνική επαρχία γενικότερα δεν εντάσσονται στις προτεραιότητες της παρούσας κυβέρνησης.