“Σφραγίζει” το καλοκαίρι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας -Τιμή στον Χατζηκυριάκο Γκίκα

Έκθεση χαρακτικών, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και Πανελλήνια Συνάντηση Ρεμπετών, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία από 22 έως 26 Ιουνίου 2022, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Πιο αναλυτικά, από τις 22 Ιουνίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Δήμο Σκιάθου, θα λάβει χώρα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο, έκθεση με χαρακτικά έργα και προσωπικά αντικείμενα του διάσημου καλλιτέχνη Νικόλαου Χατζηκυριάκου Γκίκα.
Η έκθεση του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα περιλαμβάνει τριάντα τρία χαρακτικά από την συλλογή της Πινακοθήκης Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη.
Από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για 8η χρονιά, τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Σκιάθο. Στο Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα σε ένα αντάμωμα τοπικών πολιτισμών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Πρόκειται για πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου με στόχο τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την επαφή με Συλλόγους από όλη την Ελλάδα για την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού για την ποιοτική ψυχαγωγία τους.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων με το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, ο οποίος κατέθεσε σχετικό αίτημα συνδιοργάνωσης και την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου.
Από τις 25 μέχρι τις 26 Ιουνίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο» πρόκειται να πραγματοποιηθεί η «2η Πανελλήνια Συνάντηση Ρεμπετών» στον Παλαιό Πλάτανο Αλμυρού. Πρόκειται για δύο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στο ρεμπέτικο τραγούδι που ως στόχο τους έχουν εκτός από την ποιοτική ψυχαγωγία και την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή, τη διατήρηση και διάδοση της ρεμπέτικης μουσικής παράδοσης του τόπου μας. Στις συναυλίες θα συμμετέχουν ρεμπέτικα μουσικά συγκροτήματα και θα πραγματοποιηθούν και σεμινάρια μουσικών οργάνων και ανατολίτικων κουρδισμάτων. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο», ο οποίος κατέθεσε σχετικό αίτημα συνδιοργάνωσης και ο Δήμος Αλμυρού.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε:  «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».