Χωρίς τέλος οι απαιτήσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος για χρηματοδοτήσεις

Νέα κονδύλια απαιτεί η Μητρόπολη Δημητριάδος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα δοθούν ακόμη 124.000 ευρώ για τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικόλαου ώστε να ολοκληρωθεί ο τρούλος και να εκτελεστούν και άλλες υποστηρικτικές εργασίες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Αγοραστός, δήλωσε σήμερα,, στέλνοντας μήνυμα στην και Μητρόπολη ότι η περίοδος αυτή είναι πολύ δύσκολη οικονομικά και παρ΄όλα όσα γίνονται διαπιστώθηκε πως η υγρασία έχει “φάει”  και την κατακόμβη του Ναού, αλλά στην μελέτη του έργου δεν περιλαμβανόταν η συγκεκριμένη δαπάνη.

Προφανώς κάποιος δεν νοιάστηκε να επισημάνει το πρόβλημα και θα πρέπει να ανοίξουν για μια ακόμη φορά τα δημόσια ταμεία, όταν οι ανάγκες είναι τεράστιες.

“Θέλω να επισημάνω ότι  άλλες φορές που θα φέρνουν μελέτες να είναι πιο σοβαρές και ρεαλιστικές. Δεν μπορείς να πηγαίνεις μια μελέτη και μετά να ζητάς άλλα. Δεν ευθύνεται η Εκκλησία σε αυτό βέβαια. Οι μελετητικές εταιρείες πρέπει να βλέπουν τα έργα με σοβαρότατα. Μετά η “θεραπεία” είναι δύσκολη. Αυτό χρειάζεται και μία μεγάλη πανστρατιά και από το ΤΕΕ και τους Συλλόγους των μηχανικών για να μπορέσουν να βοηθήσουν όλη την αλυσίδα, μελετητές, κατασκευαστές και την κοινωνία.
Αυτό θα το δούμε με την εκκλησία, όμως δεν έχουμε πόρους. Είμαστε δύσκολα έχουμε και τις υπερβάσεις που πρέπει να πληρώνουμε”