Έρχονται εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας: Στην Εισαγγελία η δικογραφία για Μαλένα- Ίριδα

Στα χέρια των δύο εισαγγελέων που εποπτεύουν τις έρευνες για τα αίτια του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ιριδας στην Πάτρα, βρίσκεται ο φάκελος με το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί μελετούν όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, έτσι ώστε να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.

Δεν αποκλείεται, πιθανότατα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, να δώσουν παραγγελία να κληθούν για κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου ένα ή περισσότερα άτομα, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων .

Όπως όλα δείχνουν, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει ήδη προφυλακιστεί για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, δεν αποκλείεται να βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη για να δώσει εξηγήσεις και για τον θάνατο των δύο άλλων παιδιών της.

«Πιθανό και η Μαλένα να δολοφονήθηκε με πανάκι»

Νέα σημαντική πληροφορία για την υπόθεση θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Όπως φαίνεται, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι και ο θάνατος της Μαλένας πιθανώς να προέκυψε από ασφυξία με πανάκι.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο Mega ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως ο θάνατος της Μαλένας προήλθε από ασφυξία με πανάκι.

Όπως ανέφερε, «στην εμπεριστατωμένη έκθεση των κ. Καρακούκη – Καλόγρηα, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο, όχι μόνο η Ίριδα αλλά και η Μαλένα να δολοφονήθηκε με πανάκι που φέρεται να κρατούσε εκείνη την ώρα, σύμφωνα και με καταθέσεις που έχουν δοθεί, δηλαδή στο νοσοκομείο “Ελπίς”, και το οποίο δεν βρέθηκε από το νοσοκομείο».

«Ο λόγος που δεν κρατήθηκε το πανάκι από το νοσοκομείο αποδίδεται στο γεγονός ότι το εν λόγω πανάκι δεν προκάλεσε πληγές στο στόμα και τα χείλη, όμως οι εκδορές που είχε στο μέτωπό της η Μαλένα, ίσως προέρχονται από τον αντίχειρα και τον δείκτη του δράστη, που με το πανάκι έσφιγγε με τα υπόλοιπα δάχτυλα το στόμα και τη μύτη του παιδιού και αυτό, όπως τιναζόταν για να αποφύγει το μοιραίο, ο δείκτης και ο αντίχειρας, που ήταν ελεύθεροι, προκάλεσαν τους τραυματισμούς ψηλά στη μύτη του παιδιού», συμπλήρωσε.

Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο που καταγράφεται η πιθανότητα ότι όχι μόνο στην Ίριδα αλλά και στη Μαλένα να χρησιμοποιήθηκε πανάκι.

Η 3,5 ετών Μαλένα, όπως είχε αναφέρει η μητέρα της, είχε και εκείνη πανάκι στο στόμα και είχε βρεθεί στο στόμα του παιδιού και στη συνέχεια η ίδια το είχε πάρει και το είχε τοποθετήσει στο κάτω μέρος του κρεβατιού.

Νέα δήλωση της Δήμητρας Πισπιρίγκου για το βράδυ που πέθανε η Ίριδα
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου από την πλευρά της σε επικοινωνία με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» έδωσε τη δική της απάντηση στα ερωτήματα που διατυπώθηκαν μετά και τη μαραθώνια κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ. Όπως είπε, εκείνη την περίοδο λόγω του κορονοϊού βρισκόταν σε αναστολή από την εργασία της και μπορούσε να περνά περισσότερο χρόνο με την αδελφή της. Το βράδυ του μεγάλου καυγά της Ρούλας με τον Μάνο κοιμήθηκε στο σπίτι τους γιατί της το ζήτησε η Τζωρτζίνα, στην οποία, όπως είπε, είχε αδυναμία.

Υποστήριξε επίσης ότι μετά τον θάνατο της Μαλένας έμενε αρκετές φορές στο σπίτι της αδελφής της τα βράδια, κυρίως όταν ο Μάνος Δασκαλάκης εργαζόταν νύχτα και αργούσε να επιστρέψει. Μέσα στον μήνα μπορεί να κοιμόταν εκεί δύο με τρεις φορές, ενώ όποτε πήγαινε στην Πάτρα για δουλειές περνούσε πάντα από το σπίτι της αδελφής της για να δει τα παιδιά και να φάνε όλοι μαζί.

Όσον αφορά στο αν έδωσε άλλοθι στην αδελφή της, είπε πως είπε μόνο την αλήθεια και μόνο όσα γνώριζε, ενώ για τις σχέσεις της με τον Μάνο αποκάλυψε πως τις είχε διακόψει η ίδια μετά από την πρώτη ανακοπή που έπαθε η Τζωρτζίνα για λόγο, τον οποίο δεν αποκάλυψε, αλλά έχει καταθέσει στην ασφάλεια.

Πηγή: ethnos.gr