Η ενεργειακή ακρίβεια «κλείνει» τα κλιματιστικά εν μέσω καύσωνα

Αποπνικτική ήταν σήμερα η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας, με το θερμόμετρο να ξεπερνά το μεσημέρι τους σαράντα βαθμούς, ενώ το κλιματιστικό πλέον είναι είδος πολυτελείας για αρκετούς.
Με το κλιματιστικό πλέον είναι είδος πολυτελείας για αρκετούς καθώς οι τιμές στο ρεύμα χτυπούν κόκκινο, η ανακούφιση από τη ζέστη μέσα στο διαμέρισμα θα γίνεται πλέον με το…ρολόι στο χέρι.

Φυσικό ακόλοθο του καύσωνα ήταν η μειωμένη κίνηση στο κέντρο της Αθήνας με τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις

Το πρώτο κύμα καύσωνα έφτασε στη χώρα μας με την θερμοκρασία κατά τόπους να σκαρφαλώνει και στους 42 βαθμούς.

Αφού ο υδράργυρος άγγιξε τους 40 βαθμούς, μια βουτιά στη θάλασσα φάντάζε ιδανική.

Συνεπώς, πλήθος κόσμου επισκέφτηκαν τις κοντινές παραλίες της Αττικής με αποτέλεσμα η ελεύθερη ξαπλώστρα να είναι όνειρο θερινής νυκτός για πολλούς.

Πώς θα κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα με την πολιτική προστασία ωστόσο να εκδίδει ανακοίνωση με οδηγίες προς τους πολίτες για τον καύσωνα.

Τα «καλά» είναι είναι ότι τα χειρότερα πέρασαν, και από αύριο δεν αναμένεται πουθένα να ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 35-36 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους, πλην της Δυτικής Ελλάδας.

Στα κεντρικά και στα βόρεια της χώρας αναμένονται βροχές τις επόμενες μέρες.

Οι καυτές αέριες μάζες θα δώσουν την θέση τους στο μελτέμι στο χώρο του Αιγαίου, φτάνωντας εώς και 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος των πυρκαγιών.

Πηγή: mega