Κάτοικοι των Παλαιών στους άφαντους “κλαμπάρχες”: Τηρείστε τους νόμους, αλλιώς πάμε Εισαγγελέα

Τα σοβαρά προβλήματα της όχλησης από τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνέλευσης των κατοίκων και επιχειρηματιών που συγκάλεσε σήμερα ο Σύλλογος κατοίκων του Παλαιού Λιμεναρχείου και Παλαιών. Ωστόσο, στη συνέλευση δεν εμφανίστηκαν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες της νύχτας, αλλά οι προσωρινά υπεύθυνοι των καταστημάτων, γνωστοί ως “αυτοφωράκηδες”

“Διεκδικούμε το δικαίωμα να κοιμόμαστε και να ζούμε. Διεκδικούμε το δικαίωμα να μην γίνονται τα σπίτια και οι γειτονιές μας, χωματερές και αφοδευτήρια” τόνισε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλιού Λιμεναρχείου Χρήστος Κραβαρίτης και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητούν οι κάτοικοι είναι η εφαρμογή των νόμων.

Παρόντες στη συνέλευση ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιάσονας Αποστολάκης και Θανάσης Ακρίβος από την παράταξη “Μαζί για τον Βόλο” και ο επικεφαλής της ΛΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου Απόστολος Ριζόπουλος.

Ο κ. Πέτρος Μακαντάσης, κάτοικος των Παλαιών αναρωτήθηκε πώς λαμβάνουν άδειες λειτουργίας τα μαγαζιά διασκέδασης αφού δεν έχουν πάρκινγκ και πρόσθεσε ότι κάποια νυχτερινά κέντρα παρουσίαζαν θέσεις των παλιών ψυγείων για χώρους στάθμευσης. “Οι θέσεις στάθμευσης ισχύουν μόνο για κλαπμ και όχι για παραδοσιακά καφενεία, όπως είναι η άδεια που έχουν πάρει οι ιδιοκτήτες των κλάμπ στην περιοχή”, είπε και μετέφερε τη μαρτυρία γείτονά του ότι είδε έξω από το σπίτι του, επτά άτομα μεθυσμένα που προσπαθούσαν τα ξημερώματα να μπουν σε αυτοκίνητο.

“Θέλουμε νόμους και δικαιοσύνη, τίποτα άλλο”, ξέσπασε η κ. Σταματάκη, η οποία διαμαρτυρήθηκε πως η αστυνομία ισχυρίζεται συχνά ότι δεν εντοπίζει ηχορύπανση με υπέρβαση των ντεσιμπέλ, όταν όλη η γειτονιά σηκώνεται στο πόδι από τη μουσική που παίζουν τα μπαρ. “Δεν μπορούμε να δουλέψουμε το πρωί, γιατί μένουμε άυπνοι” είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι κάτοικοι της περιοχής έχουν δεχτεί απειλές. “Δεν θέλουμε να διώξουμε κανέναν. Αλλά, να φύγουμε εμείς από τα σπίτια μας για τα μπαρ; Μόνο τήρηση του νόμου, ζητάμε”.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζώης, ιδιοκτήτης ταβέρνας που λειτουργούσε στην περιοχή, υποστήριξε ότι το μαγαζί του έκλεισε εξαιτίας των καταγγελιών του Εξωραϊστικού Συλλόγου, για να απαντήσουν τα μέλη του ότι δεν προχώρησαν ποτέ σε καταγγελίες. Στο σημείο αυτό, η δικηγόρος Ερασμία Καλαφάτη δήλωσε ότι ο αδελφός της έκανε τις καταγγελίες επειδή ο επιχειρηματίας λειτουργούσε την ταβέρνα ως κλαμπ. Μάλιστα, αποκάλυψε πως για λογαριασμό του κ. Ζώη, μεσολαβούσε ο Π. Λιαδέλης.

Κανένας καταστηματάρχης δεν πήρε τον λόγο και ο Δ. Κανέλλης δήλωσε πως όσα συμβαίνουν στα Παλαιά δεν είναι ανάπτυξη, αλλά ούτε πρότυπο διασκέδασης.
Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στη συνέλευση είναι “τηρείτε τους Νόμους”, ειδάλλως προειδοποιούν ότι θα βρίσκονται κάθε μέρα στον Εισαγγελέα, στην Πολεοδομία, στο Υγειονομικό. Τέλος, ζητούν να πάρουν θέση οι βουλευτές του Νομού.