Οι χρυσαυγίτες της μουσικής

Η συζήτηση για τον ρόλο που έπαιξαν τα ΜΜΕ στη διαμόρφωση του πολιτικού και κοινωνικού φαινομένου Χρυσή Αυγή δεν είναι άγνωστη. Και το πλασάρισμα των τράπερ , βασίστηκε ακριβώς στο ίδιο μοντέλο. Προφανώς γιατί η Χρυσή Αυγή , δεν έγινε μάθημα σε κανέναν.

Τα  δελτία ειδήσεων και οι ιστοσελίδες  κατακλύζονται από τα γεγονότα στα βραβεία MAD και εκεί που αποθέωναν τον μουσικό απόπατο άρχισαν οι αναφορές περιστατικών επί περιστατικών που καταδεικνύουν ότι η  βία , ο ρατσισμός και η υποτίμηση κάθε ύπαρξης είναι ο πυρήνας του πολιτιστικού προϊόντος που πλασαρίστηκε και αποθεώθηκε, από τους ίδιους , τους σημερινούς κατήγορους.

Υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει μετατρέψει την ζωή του σε τσόντα, υπάρχει άνθρωπος που να βωμολοχεί, που να δημιουργεί επεισόδια, που να διαφημίζει πρέζα και να μην έχει ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Σε κανένα μέρος του πλανήτη. Στην Ελλάδα όμως αποθεώνεται αυτό το μοντέλο από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης . Ακριβώς, όπως συνέβαινε με την Χρυσή Αυγή.

Προνομιακές συνεντεύξεις, ερωτικές περιπέτειες σε πρώτο πλάνο, τηλε-προσωπικότητες , αγκαλίτσα με τους “δημιουργούς” και διαφήμιση των προβολών τους στο youtube, σε καθημερινή βάση. Σήμερα τους δίνουν διαβατήριο για τον Καιάδα.

Το τέρας της Χρυσής Αυγής και τους δολοφόνους της το εξέθρεψαν οι εφημερίδες, οι ιστοσελίδες, τα κανάλια. Στον αστερισμό των τράπερ, απλά προστέθηκαν οι δισκογραφικές και όπως έγιναν  mainstream οι δολοφόνοι έγινε και ο τσογλανισμός που διαφήμιζε  τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τον σεξισμό, το βιασμό, τα όπλα και την παρανομία.

Ετσι, πολλαπλασιάστηκαν με γεωμετρική πρόοδο και τα ζώα στην κοινωνία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ