Οι πρώτες αλλαγές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ομάδα – Δόθηκε η εντολή

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεσμεύτηκε πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα και θα χτίσει από την αρχή, ακριβώς όπως θέλουν και οι οργανωμένοι οπαδοί που πήραν θέση για το θέμα μέσω της ανακοίνωσής τους, με τις πρώτες αποφάσεις για αλλαγές να είναι ήδη γεγονός.

Η αλήθεια είναι ότι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση. Από τη μία, έστω έπειτα από μία-δύο κακές σεζόν, τι μπορεί να πει κανείς σε μια ομάδα που κυριάρχησε σε Ελλάδα και Ευρώπη για 25 χρόνια; Από την άλλη, επειδή αποτελεί ένα από τα πιο βαριά ονόματα, ένα από τα μεγαλύτερα brand names του ευρωπαϊκού μπάσκετ, εικόνα -και αποτελέσματα- σαν τη φετινή δεν δικαιολογείται. Και αυτό το κατάλαβε και το είπε πρώτος από όλους ο ιδιοκτήτης της.

Ο Γιαννακόπουλος έδειξε αισιόδοξος για το μέλλον μέσω της πρόσφατης τοποθέτησής του για τον «Εξάστερο» και όλοι, φίλοι και εχθροί, περιμένουν να δουν πώς θα κινηθεί. Τι θα κάνει για να αντιστρέψει το κλίμα στις τάξεις του κόσμου, βάζοντας παράλληλα την ομάδα στον ίσιο δρόμο. Γιατί από εκεί, από την ομάδα και την εικόνα της, την πορεία της, ξεκινάνε όλα. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, ξεκινάνε όλα από τον προπονητή. Μια θέση που είναι ακόμη πιο σημαντική στον Παναθηναϊκό, με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να έχει πάρει τις αποφάσεις του και να προχωράει ήδη στις πρώτες αλλαγές.

Βοηθός ο Βόβορας, φεύγει άμεσα ο στενός συνεργάτης του
Ετοιμος να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό είναι ο Γιώργος Βόβορας
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα έγιναν γνωστά, οι πράσινοι αποφάσισαν να μην κρατήσουν στη θέση του τον Χρήστο Σερέλη, τον βοηθό του Γιώργου Βόβορα. Γιατί; Επειδή στόχος του τριφυλλιού είναι τη νέα σεζόν ο βοηθός προπονητή να είναι ο… ίδιος ο Βόβορας. Στον Παναθηναϊκό είναι σε αναζήτηση τεχνικού και επιθυμία τους είναι ο Βόβορας να μείνει ως βοηθός του, να είναι στο επιτελείο του, αν φυσικά το επιθυμεί και ο ίδιος (σ.σ. ο νέος προπονητής).

Ο ρόλος του βοηθού προπονητή, άλλωστε, είναι αυτός στον οποίο έχει συνηθίσει ο Βόβορας, ο οποίος ήταν δίπλα σε Αργύρη Πεδουλάκη, Τσάβι Πασκουάλ και Ρικ Πιτίνο, έχοντας κάνει πολύ καλή δουλειά. Σίγουρα καλύτερη από ό,τι ως πρώτος, οπότε στον Παναθηναϊκό θέλουν να τον αξιοποιήσουν πλέον στη… φυσική του θέση, στον κανονικό του ρόλο, αυτόν που έχει δείξει ότι του ταιριάζει καλύτερα. Αν το δεχθεί κι αυτός, όπως και ο νέος προπονητής, όλα καλά. Αν όχι, θα αποχωρήσει.

Όπως θα αποχωρήσει, άλλα άμεσα, ο Σερέλης, ο μέχρι πρότινος βοηθός του. Ο Γιαννακόπουλος, μιλώντας με τους συνεργάτες του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στον Παναθηναϊκό ο Σερέλης, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στο Λαύριο, ομάδα στην οποία δούλευε για 17 χρόνια πριν αποφασίσει πέρυσι να την αφήσει για να συνεργαστεί με τον Βόβορα στους πράσινους. Όχι και με τόσο καλά αποτελέσματα, όπως φάνηκε…

Πηγή: newsbeast.gr