Βόλος: 10χρονος «ναυαγοσώστης» για τον παππού του

Θαυμασμός για το θαρραλέο παιδί που δεν έχασε χρόνο και έσωσε τη ζωή του παππού του. Αναστάτωση στην παραλία του Βόλου, κατά τη διάρκεια της δραματικής διάσωσης…

Πανικός και αναστάτωση χθες το μεσημέρι (24-06-2022) στην πλαζ Αλυκών. Ηλικιωμένος άνδρας, 81ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ ήταν στη θάλασσα. Ο εγγονός του τον είδε να ξαπλώνει ανάσκελα και να καταπίνει νερό. Το παιδί, ηλικίας μόλις 10 ετών, κινητοποιήθηκε άμεσα λειτουργώντας συντονισμένα με τους ναυαγοσώστες, προλαβαίνοντας το κακό!

Όλα έγιναν γύρω στη 13:00. Ο μεγάλης ηλικίας άνδρας βρισκόταν στην παραλία με τη σύζυγό του, τον αδερφό του, την κουνιάδα του και το εγγονάκι του. Ήταν στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την Αγία Ειρήνη όταν άρχισαν να τον παρασέρνουν τα κύματα, καθώς επικρατούσαν άνεμοι. Είχε απομακρυνθεί από την οικογένειά του και φθάνοντας στην προβλήτα δεξιά από την πλαζ Αλυκών άρχισε να μην αισθάνεται καλά.

Βλέποντάς τον να ξαπλώνει ανάσκελα και να πίνει νερό ο 10χρονος που ήταν πιο κοντά του σε σχέση με τα άλλα μέλη της οικογένειας, κινητοποιήθηκε άμεσα. Ο ανήλικος τον τράβηξε στα ρηχά και ειδοποίησε τη ναυαγοσώστρια. Η Μαρία Σαμαρτζή που έσπευδε ήδη στο σημείο, τοποθέτησε τον ηλικιωμένο σε πλάγια θέση γιατί ο 81χρονος είχε καταπιεί νερό και οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίστηκαν στην ακτή από κοινού με τις ναυαγοσώστες Μαρία Ραφαηλίδου και Χριστίνα Φιλιππάτου που μετέβησαν στο σημείο με σκάφος. Oι διασώστριες χορήγησαν στον 81χρονο οξυγόνο με φορητή φιάλη και τον τύλιξαν με αλoυμινοκουβέρτα, καθώς είχε παρουσιάσει υποθερμία. Όταν έφθασε στην περιοχή πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, οι ναυαγοσώστριες καθησύχαζαν τον ηλικιωμένο.

Ο 81χρονος παρελήφθη από πλήρωμα του ασθενοφόρου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για λόγους πρόληψης. Ο άνδρας, παρά την ταραχή και το σοκ που υπέστη, έδειχνε να έχει συνέλθει και τα ζωτικά του σημεία είχαν επιστρέψει στα φυσιολογικά.

Kentavros