«Θα κάνω τον αγώνα και μετά θα πάω για χημειοθεραπεία» – Θλίψη για τον θάνατο του Κοσμόγλου

Ο 36χρονος αθλητής και πατέρας δυο μικρών παιδιών έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, μετά από χρόνια μάχη που έδινε με τον καρκίνο – Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν στο protothema.gr και περιγράφουν έναν πραγματικό μαχητή της ζωής
Θλίψη σε όλον τον αθλητικό κόσμο έχει σκορπίσει ο θάνατος του κορυφαίου αθλητή και πατέρα δυο μικρών παιδιών, Στράτου Κοσμόγλου.

Οι άνθρωποι που γνώριζαν τον 36χρονο πρωταθλητή και προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, μετά από χρόνια μάχη που έδινε με τον καρκίνο, μιλούν στο protothema.gr με τα καλύτερα λόγια και περιγράφουν έναν πραγματικό μαχητή της ζωής που αποτελούσε και θα συνεχίσει να αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση για όλον τον κόσμο.

«Ήταν ένας εξαιρετικός χαρακτήρας με πολλές αθλητικές διακρίσεις. Γνωρίζαμε ότι πάλευε τα τελευταία χρόνια με την αρρώστια και ο θάνατός του μας στεναχώρησε όλους. Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αποφάσισε να συμμετέχει πέρυσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα tornado που γινόταν στον όμιλό μας στη Θεσσαλονίκη. Παρά το γεγονός ότι ήταν άρρωστος, βρήκε ένα «παράθυρο» που ήταν λίγο καλύτερα και έκανε το άθλημα το οποίο αγαπούσε, πετυχαίνοντας, μάλιστα, μία σημαντική διάκριση», αναφέρει στο protothema.gr, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Άκης Τσαλίκης.

289113978_2430901413717106_3563074102260741982_n

«Ο Στράτος Κοσμόγλου ήταν ένας πολύ δυνατός χαρακτήρας που πάλεψε μέχρι τέλους. Ένας πραγματικός μαχητής που αγαπούσε τη ζωή και την απόλαυσε μέχρι την τελευταία στιγμή. Από πολύ μικρός ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα, πέρασε από πολλούς συλλόγους και ήταν εξαιρετικός στη δουλειά του. Άλλωστε, αυτό φάνηκε και σήμερα στην κηδεία καθώς κανείς δεν τον ξέχασε. Το πιο σημαντικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι πάλευε με αυτήν την κακιά αρρώστια, δεν έκανε πίσω και αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή να κρατηθεί στη ζωή για αυτόν και την οικογένειά του» υπογραμμίζει ο κ. Τσαλίκης.

«Μην στεναχωριέσαι, θα κάνω τον αγώνα και μετά θα πάω για χημειοθεραπεία»

Η πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς, Θεοδώρα Κυφωνίδου, ανέφερε στο protothema.gr, ότι γνώριζε τον Στράτο Κοσμόγλου ως προπονητή τα τελευταία δέκα χρόνια και στάθηκε στο γεγονός ότι τον Οκτώβριο του 2021, ενώ έδινε την μάχη του με τον καρκίνο και έκανε θεραπείες, ανανέωσε το δελτίο του και αποφάσισε να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα tornado που έγινε στη Θεσσαλονίκη, κατακτώντας την τρίτη θέση.

«Ο Στράτος μας είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Έδωσε έναν ξεκάθαρο αγώνα ψυχής την στιγμή που περνούσε δύσκολα και όταν του έλεγα «τώρα πώς θα πας, τί θα κάνεις;», μου απαντούσε «μην στεναχωριέσαι, θα κάνω τον αγώνα και μετά θα πάω για χημειοθεραπεία». Έδινε σε όλους μας δύναμη και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για τους αθλητές. Σήμερα στην κηδεία ήταν όλα τα παιδιά, οι αθλητές του, το πιο σπουδαίο, πιστεύω, που μπορεί να πετύχει ένας προπονητής», αναφέρει η κυρία Κυφωνίδου.

«Μέχρι το τέλος συνέχισε να προπονεί. Του κάναμε εμείς παρατηρήσεις για να κάτσει να ξεκουραστεί ανάμεσα από τις χημειοθεραπείες, αλλά ήταν αγωνιστής και ήθελε να είναι εκεί με του αθλητές του, στην προπόνηση, στους αγώνες, μέσα στο φουσκωτό και να αγωνίζεται. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω και συνόδευε τους αθλητές του στους αγώνες», αναφέρει.

Η πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς, θυμάται την τελευταία αποστολή στην Αθήνα που ήταν μαζί με τον Στράτο Κοσμόγλου και τον έβλεπε καταβεβλημένο. «Του έλεγα «μη πας στην προπόνηση, έχει πολύ ζέστη, θα πάει άλλος προπονητής» και μου απαντούσε «είμαι μια χαρά, θα πάρω ένα παυσίπονο και θα είμαι μια χαρά». Αυτός ήταν ο Στράτος και πάντα μας έκανε και θα μας κάνει εντύπωση η δύναμή του», καταλήγει.

Πηγή: protothema.gr