Το Atari 50: The Anniversary Celebration θα ξυπνήσει αναμνήσεις

Όπως σας ενημερώσαμε, στις 27 Ιουνίου η Atari γιόρτασε 50 χρόνια από την ίδρυσή της και όπως φαίνεται οι εορτασμοί μόλις ξεκίνησαν. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε τώρα το Atari 50: The Anniversary Celebration, ένα επετειακό πακέτο για τις πέντε δεκαετίες της στη gaming βιομηχανία, το οποίο θα περιλαμβάνει πάνω από 90 τίτλους. Μάλιστα, αυτοί θα προέρχονται όχι μόνο από τη βιβλιοθήκη του 2600, αλλά και από αυτές των 5200, 7800, ST, Jaguar και Lynx.
Περνώντας σε λεπτομέρειες, για την ανάπτυξη του The Anniversary Celebration η Atari συνεργάζεται με την Digital Eclipse. Πρόκειται για ένα στούντιο που είναι γνωστό για τέτοια εγχειρήματα, αφού έχει δουλέψει και στα The Disney Afternoon Collection και Street Fighter 30th Anniversary Collection. Μιλώντας σχετικά, ο CEO της Atari, Wade Rosen, τόνισε:

Όσον αφορά το emulation ή την επαναφορά κλασικών τίτλων ή την πραγματοποίηση οποιουδήποτε είδους remastering ή reimagining, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος καλύτερος εκεί έξω από την Digital Eclipse. Ήταν πάντα η πρώτη μας επιλογή.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε την τελική λίστα όλων των παιχνιδιών που θα περιλαμβάνονται, αλλά πέρα από τις retro επιλογές, θα υπάρχουν και έξι καινούργιες εμπειρίες. Μια από αυτές θα είναι sequel για το Haunted House που κυκλοφόρησε το 1981 για το Atari 2600. Το νέο παιχνίδι, ονόματι Haunted Houses, θα έχει μοντέρνα 3D voxel-based γραφικά και ολοκαίνουργια επίπεδα. Συγχρόνως, στο πακέτο θα υπάρχει και περιεχόμενο που δεν είχε δει ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, συνεντεύξεις και πολλά ακόμη καλούδια.

Το Atari 50: The Anniversary Celebration θα κοστίζει $40 και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2022 για PlayStation και Xbox κονσόλες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, Nintendo Switch, καθώς και για το Atari VCS. Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση.

Πηγή: Unboxholics.com