Γιατι η κηδεία της 14χρονης Ελένης έγινε live στο Tik-Tok

Το ΤikΤok ήταν από την πρώτη στιγμή το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης των Τσιγγάνων , αλλά ειδικά την περίοδο της καραντίνας έφτασε στο peak του και τα σύντομα βίντεο από μαχαλάδες όλης της Ελλάδας με στιγμιότυπα από αρραβώνες, οικογενειακά γλέντια γέμιζαν τα timeline.
Από χθες για πρωτη φορά είδαμε live μετάδοση κηδείας στο ΤΙΚ-ΤΟΚ. Η 14χρονη Ελένη που άφησε την τελευταία της πνοή στη Θεσσαλονίκη, έξι μήνες μετά από χτύπημα στο μπάνιο του σπιτιού της, στο Αλιβέρι, της Νέας Ιωνίας, ηταν μέσα στην ελαφρότητα της εφαρμογής, πρώτο σε ζήτηση με τους Ρομα να θρηνούν. Οι συγγενείς της Ελένης και φιλοι τους από όλη τη Θεσσαλία που ξεκίνησαν από κάθε γωνιά για να βρεθούν στο σπίτι της, “ανέβαζαν” συνεχώς βίντεο με όσα ζούσαν στην κηδεία που είχαν μετατρέψει σε γάμο, με στολισμούς, τραπέζια, τραγούδια, μπαλωθιές και μοιρολόγια.

Γιατί συνέβη αυτό, είτε συμφωνεί , είτε διαφωνεί κανείς ; Γιατί το ΤikΤok, τους έδωσε βήμα έκφρασης καθώς δεν χρειάζεται καν να γράψεις τίποτα γιατί , όλη την επικοινωνία την κάνεις με ένα σύντομο βίντεο. Και οι τσιγγάνοι στο Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας μας έδειξαν τα έθιμά τους σε ζωντανή μετάδοση.

Ο τσιγγάνικoς κόσμος είναι ένας αθέατος κόσμος που δύσκολα προσεγγίζεται, όχι επειδή είναι κλειστός  αλλά επειδή κανείς δεν έχει τη διάθεση να τον προσεγγίσει. Χθες έδειξαν πως είναι αδύνατον να τους αγνοήσεις.