Μην παραξενευτείτε αν ανοίξετε το Gmail και δείχνει ξαφνικά διαφορετικό

Στις αρχές του έτους και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, η Google ξεκίνησε τη διάθεση ενός νέου user interface για το Gmail, το οποίο φιλοξενεί κάτω από την ίδια «στέγη» και άλλες σχετικές εφαρμογές της εταιρίας, όπως το Meet, το Chat και το Spaces, εκσυγχρονίζοντας ταυτόχρονα και την εμφάνιση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε πρώτο στάδιο, η νέα αυτή εξέλιξη του Gmail ήταν διαθέσιμη για δοκιμή, ζητώντας από τους χρήστες να κάνουν προαιρετικά ‘opt-in’. Πλέον, η Google περνάει στη δεύτερη φάση, αφού από σήμερα το νέο interface θα δίνει την προαιρετική επιλογή του ‘opt-out’. Μην παραξενευτείτε, λοιπόν, αν ανοίξετε το Gmail και δείχνει ξαφνικά διαφορετικό, αφού σταδιακά η εταιρία θα κάνει διαθέσιμη την αναβάθμιση σε όλους του χρήστες, δίνοντας ωστόσο την επιλογή σε αυτούς που θέλουν την παλιά εμφάνιση να επιστρέψουν για ένα διάστημα.

Ποιες είναι οι αλλαγές του νέου Gmail;

Το ανανεωμένο UI προσθέτει μια νέα μπάρα πλοήγησης στην αριστερή πλευρά, η οποία διαθέτει ξεχωριστά κουμπιά για τις βασικές εφαρμογές Mail, Meet, Spaces και Chat. Μέχρι τώρα όλα αυτά βρισκόντουσαν στριμωγμένα στο αριστερό μενού, δείχνοντας και αποσπάσματα των πιο πρόσφατων συζητήσεων. Πλέον το μενού στα αριστερά είναι πιο καθαρό, διαθέτοντας μόνο τις βασικές λειτουργίες που αφορούν την επιλεγμένη εφαρμογή. Παράλληλα, όσοι θέλουν μια πιο minimal εμπειρία e-mail, χωρίς πολλά-πολλά, θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις ρυθμίσεις να απενεργοποιήσεις τις εξτρά εφαρμογές, κάνοντας το interface ακόμη πιο καθαρό. Παράλληλα, έχει αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου η ενσωμάτωση του Hangouts, το οποίο καταργείται γενικότερα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η σταδιακή διάθεση των αλλαγών δε θα πραγματοποιηθεί στο συνηθισμένο παράθυρο 15 ημερών της Google και έτσι ενδέχεται να χρειαστούν παραπάνω από δύο εβδομάδες μέχρι να καταφθάσει και στον λογαριασμό σας το νέο Gmail.

Η παλιά εμφάνιση του Gmail:

Η νέα εμφάνιση του Gmail:

Η νέα εμφάνιση του Gmail, με όλες τις πρόσθετες εφαρμογές απενεργοποιημένες: