Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για εκλογές: «Τον πρωθυπουργό τον εκλέγουν οι πολίτες και όχι ο κ. Ανδρουλάκης»

«Τον πρωθυπουργό τον εκλέγουν οι πολίτες και όχι ο κ. Ανδρουλάκης» απαντά η ΝΔ στην κόντρα που ξέσπασε σήμερα (2.7.2022) με το ΠΑΣΟΚ, μετά τη θέση της Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μετά τις εκλογές ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Αφορμή για τον σημερινό «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στάθηκαν τα σχόλια του Οδυσσέα Κωνσταντόπουλου, στενού συνεργάτη του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είπε ότι «δεν αποδεχόμαστε ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα, ως πρόσωπα, για τη θέση του επόμενου πρωθυπουργού».

Η ΝΔ απάντησε σε αυτά τα σχόλια, με τα στελέχη της να δηλώνουν ότι «ο κ. Κωνσταντόπουλος απλώς επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον πολιτικό μικρομεγαλισμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για δείγμα αλαζονείας καθώς τον πρωθυπουργό τον επιλέγουν οι πολίτες και όχι ο κ.Ανδρουλάκης».

Το ΠΑΣΟΚ επανήλθε με νέα ανακοίνωση, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι απαξιώνει τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική ενώ σχολιάζει ότι «τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών δεν γράφονται ερήμην των ψηφοφόρων. Προς τι λοιπόν η αγωνία;».

«Η ΝΔ, το κόμμα που απαξιώνει τις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική έξω από κάθε έννοια σεβασμού στο Σύνταγμα ως «βατήρα», ας είναι προσεκτικότερο όταν απευθύνει χαρακτηρισμούς περί αλαζονείας.

Τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών δεν γράφονται ερήμην των ψηφοφόρων. Προς τι λοιπόν η αγωνία; Αν οι πολίτες θεωρούν επιτυχημένους τους κκ Μητσοτάκη και Τσίπρα, θα τους ψηφίσουν. Αν όμως τους κλείσουν την πόρτα, δεν θα μπουν από το παράθυρο.

Το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής ζητά από τους πολίτες τη δύναμη να προωθήσει τις προτάσεις του και το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα ως ισχυρή πολιτική δύναμη που θα θέσει στο περιθώριο τις τοξικές και στείρες συγκρούσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί να λύνουν τα προβλήματα, συσσωρεύουν νέα», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: newsit.gr

Kentavros