5+1: Βουτιές στις ομορφότερες παραλίες του Πηλίου με τα κρυστάλλινα νερά!

Πήλιο Παραλία Μάκης Γαιτανίδης

Ποιος είπε ότι υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά έχουν μόνο τα νησιά; Η Ελλάδα επιβεβαιώνει το αντίθετο… εκτός από τα νησιά εξίσου υπέροχες παραλίες βρίσκουμε σε σχεδόν όλη την ηπειρωτική χώρα, αλλά εδώ θα επικεντρωθούμε στο υπέροχο Πήλιο!

Παίρνουμε λοιπόν το αυτοκίνητο και καλή παρέα, φτάνουμε στο Πήλιο και στις ομορφότερες παραλίες του για το τέλειο μπάνιο!

Τυρκουάζ νερά, πλούσια βλάστηση που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα και μια άγρια, «θεϊκή» ομορφιά. Αυτό είναι το τρίπτυχο των ειδυλλιακών παραλιών του «μυθικού» Πηλίου, της θερινής κατοικίας των 12 θεών του Ολύμπου. Στη λίστα που ακολουθεί, επιλέξαμε 6 από τις ομορφότερες, για βουτιές σε ένα σκηνικό που μοιάζει εξωτικό. Ανακαλύψτε τις!

1.Μυλοπόταμος, Πήλιο

Από τις πιο διάσημες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου, με χρυσή άμμο, μικρό βοτσαλάκι κι έναν βράχο που κόβει την παραλία στα δυο αφήνοντας ένα πέρασμα και δημιουργώντας σκιά νωρίς στη μία παραλία. Τον Αύγουστο ο κόσμος είναι πολύς και ίσως να μην την απολαύσετε, καθώς τους χωράει μετά βίας όλους. Αν, όμως, την πετύχετε σε εποχή χωρίς έντονη πολυκοσμία, αποτελεί πραγματικά ονειρική παραλία.

Πήλιο Μυλοπόταμος

Πριν κατεβείτε σε αυτή, μπορείτε να πάρετε καφέ ή νερό από το café που βρίσκεται πάνω από την παραλία. Εξίσου ξεχωριστός είναι και ο Μυλοπόταμος, με τους απόκρημνους βράχους και τον αμμουδερό χρυσό θησαυρό του, που «χωρίζει» τη θάλασσα σε δύο κομμάτιαμε την παρουσία ενός επιβλητικού βράχου. Tip. Ανάμεσα στον Μυλοπόταμο και την Φακίστρα βρίσκεται η τρίτη και τελευταία παραλία της περιοχής (ευρύτερα της Τσαγκαράδας), η βραχώδης Καραβοστασιά.

 

Πήλιο Μυλοπόταμος

2.Παπά Νερό

Περίπου 55 χιλιόμετρα χωρίζουν τον Βόλο από το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Ανατολικού Πηλίου τον Άγιο Ιωάννη. Εδώ θα βρείτε μια μεγάλη αμμώδη παραλία, οργανωμένη και με γαλάζια σημαία, το φημισμένο Παπά Νερό.

Παπά Νερό Παραλία Πήλιο

Η παραλία Παπά Νερό στο Πήλιο, βρίσκεται ανάμεσα στον Αγ. Ιωάννη και την Νταμούχαρη στο Μούρεσι. Ακριβώς στα όρια της παραλίας του Άι Γιάννη θα βρείτε μια εντυπωσιακή αμμουδιά, με την ιδιαίτερη ονομασία Παπά Νερό.

Η παραλία πήρε το όνομά της από την ομώνυμη πηγή που βρίσκεται λίγο πιο πάνω, στη θέση Τρύπια Πέτρα, λέγεται ωστόσο ότι πριν από πολλά χρόνια πνίγηκε εδώ ένας παπάς. Απ’ όπου κι αν πήρε το όνομά της, ένα είναι βέβαιο: πρόκειται για εκπληκτική τοποθεσία, μέσα στο πράσινο και με κρυστάλλινα νερά.

Παπά Νερό Πήλιο

Η πανέμορφη παραλία Παπά Νερό στο Πήλιο είναι από τις πιο διάσημες παραλίες . Η πεντακάθαρη αμμουδερή παραλία της με τη χρυσαφένια άμμο, τα γαλάζια αιγαιοπελαγίτικα νερά και το καταπράσινο βουνό που την περιβάλλει την κάνουν να μοιάζει με κάποιο εξωτικό μέρος. Η παραλία είναι οργανωμένη καθώς διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη και η πρόσβασή είναι αρκετά εύκολη, καθώς μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο σας.

Πρέπει, βέβαια, να είστε πολύ προσεκτικοί κατά της περιόδους της έντονης τουριστικής κίνησης, όπου η είσοδος στην παραλία απαγορεύεται στα αυτοκίνητα, οπότε θα χρειαστεί να περπατήσετε για να απολαύσετε το μπάνιο σας στο μαγευτικό αυτό μέρος. Μετά το μπάνιο σας, τα ταβερνάκια που βρίσκονται κατά μήκος της πλαζ προσφέρονται για καλούς θαλασσινούς μεζέδες.

Παπά Νερό Παραλία

Σε περίπτωση που είστε λάτρης της φύσης και το κάμπινγκ είναι κάτι που σας εκφράζει τότε στο Παπά Νερό, στο Πήλιο, βρήκατε την ιδανική τοποθεσία. Εδώ λειτουργεί το κάμπινγκ με το ομώνυμο όνομα της περιοχής, σε ένα τουριστικό συγκρότημα 20 περίπου στρεμμάτων, ιδανικό για μοναδικές και αξέχαστες διακοπές.

Το μαγευτικό τοπίο, το άφθονο πράσινο μέσα στο οποίο στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του καμπινγκ και η χρυσαφένια αμμουδιά της παραλίας Παπά Νερό όπου η πλούσια ορεινή βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα, συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Το τέλειο ειδυλλιακό μέρος για ηρεμία και χαλάρωση.

3.Φακίστρα

Η Τσαγκαράδα ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου και παρότι χαρακτηρίζεται από την ορεινή και άγρια ομορφιά της, είναι το σημείο που το βουνό «βουτάει» στα νερά του Αιγαίου… Έχει πολύ ιδιαίτερες παραλίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν ακόμη και από ένα κυκλαδίτικο νησί. Μια από τις ομορφότερες είναι σίγουρα η Φακίστρα, ένας όμορφος και καταπράσινος κόλπος που είναι σχετικά απομονωμένος και δύσβατος αλλά ονειρεμένος.

Φακίστρα Πήλιο

Σε πολύ κοντινή απόσταση λοιπόν από την Τσαγκαράδα, βρίσκεται αυτή η αγαπημένη παραλία του ανατολικού Πηλίου. Σαν προστατευμένη από απόκρημνα βράχια, η Φακίστρα «χαρίζει» την άγρια ομορφιά της και τα τιρκουάζ νερά της σε όποιον κάνει τον κόπο να κατηφορίσει μέχρι τον κολπίσκο. Το μονοπάτι είναι σχετικά δύσβατο και απότομο, και φυσικά όποιος το κατεβαίνει πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι θα πρέπει και να το ανέβει στην επιστροφή…

Παραλία Φακίστρα Πήλιο

Ερημική -όχι το διάστημα της καλοκαιρινής αιχμής- με τη βλάστηση να φτάνει σχεδόν μέχρι εκεί που σκάνε τα νερά του Αιγαίου, με ψιλή άμμο και τους επιβλητικούς όγκους που την περιτριγυρίζουν, αποζημιώνει κάθε δευτερόλεπτο της κοπιαστικής διαδρομής.

Φακίστρα Τσαγκαράδα
Η "κρυφή" παραλία Φακίστρα στο Πήλιο

4.Άγιος Ιωάννης

Ακόμα μια πανέμορφη και ιδιαίτερα κοσμοπολίτικη παραλία του Πηλίου, ο Άγιος Ιωάννης είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες της περιοχής, με χρυσή άμμο, λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά. Κοντά στο ομώνυμο χωριό, η παραλία του Άγιου Ιωάννη είναι πλήρως οργανωμένη, ενώ μαζί με τις βουτιές σας μπορείτε να απολαύσετε και θαλάσσια σπορ.

Άγιος Ιωάννης Πήλιο

5.Μουρτιάς

Μια ξεχωριστά γοητευτική παραλία, με ρηχά, διάφανα πεντακάθαρα νερά και επιβλητικούς διάσπαρτους βράχους που σχηματίζουν ένα ειδυλλιακό φυσικό τοπίο εξωτικής ομορφιάς. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό Λύρη.

Μουρτιάς
Μουρτιάς Πήλιο

6.Νταμούχαρη

Προσβάσιμη και από ένα μαγευτικό μονοπάτι από το χωριό της Τσαγκαράδας, η άγρια ομορφιά της Νταμούχαρης σαγηνεύει τους επισκέπτες με τα κρυστάλλινα νερά της και τα λευκά πανέμορφα βότσαλά της, γνωστά ως «κροκάλες».

Νταμούχαρη Πήλιο
Νταμούχαρη Πήλιο
Νταμούχαρη Πήλιο

Πηγή: travelstyle.gr

Φωτογραφία εξώφυλλου: Μάκης Γαιτανίδης