Ο Αχ. Μπέος δεν γουστάρει τον Αν. Κατσιγιάννη και την “πληρώνει” η Εστουδιαντίνα

Ο Δήμος Βόλου ακύρωσε «για τεχνικούς λόγους» τη συναυλία της Εστουδιαντίνας που είχε προγραμματιστεί για τις 24 Αυγούστου στο ανοικτό θέατρο της Νέας Ιωνίας. Ακύρωσε τον  Ιούλιο μια συναυλία που επρόκειτο να γίνει τον Αύγουστο, για τεχνικά προβλήματα. Το λες και κληρονομικό χάρισμα… Όμως υπάρχει εξήγηση.
Στη συναυλία θα συμμετείχαν ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιάννης Διονυσίου και η Ασπασία Στρατηγού. Ως επίσημη καλεσμένη η Μιμή Ντενίση θα διάβαζε αποσπάσματα του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», τη βραβευμένη μουσική του οποίου έγραψε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, μαέστρος της Εστουδιαντίνας.

Ο Αχ. Μπέος, λοιπόν, φαίνεται πως δεν ξεχνάει ότι ο Ανδρέας Κατσιγιάννης τάχθηκε στο πλευρό του Αλκίνοοου Ιωαννίδη, όταν ο τελευταίος δέχθηκε άθλια επίθεση από τον δήμαρχο Βόλου για το νερό των Σταγιατών. Μάλιστα, τότε ο Αν. Κατσιγιάννης είχε υιοθετήσει και κοινοποιήσει το κείμενο του Θωμά Κοροβίνη που έγραφε μεταξύ άλλων για τον Αχ. Μπέο:

“…Τον δήμαρχο του Βόλου τον επέλεξαν οι πολίτες του, πολλοί εξ αυτών δημοκρατικοί κατά τα φαινόμενα, κάποιοι φερόμενοι και ως αριστεροί. Βρίσκει και παίζει λοιπόν. Γιατί; -Έτσι γουστάρω ρε! “Πουτάνες” τους ανεβάζει, “πούστηδες” τους κατεβάζει. Μήπως το χαίρονται; Ίσως. Η μαζόχα έχει αποδειχθεί βασικό συστατικό της νεοελληνικής παθογένειας. Πάντως, ας τον χαίρονται. Τους τον χαρίζω! Αν και κάτοικος της περιοχής Βόλου τη μισή χρονιά ο ίδιος, μένω εκτός. Αλλά δεν του χαρίζω τους καθόλα αξιέπαινους φίλους ακτιβιστές των Σταγιατών που παλεύουν χρόνια τώρα να διασώσουν με νύχια και με δόντια το οικοσύστημα και τον πολιτισμό. Και που θα’ πρεπε να αποτελεί η στάση τους υπόδειγμα πανελλήνιο. Ούτε φυσικά τον υπέροχο Αλκίνοο που είναι σε όλα τα επίπεδα απ’ τους καλύτερους συνολικά του μίζερου γαλανόλευκου χωρίου μας».

Δεν ξεχνιούνται αυτά… Ο Αχ. Μπέος δεν γουστάρει τον Αν. Κατσιγιάννη και τελικά την “πληρώνει” η Εστουδιαντίνα, αλλά κυρίως όλοι όσοι περίμεναν με αγωνία τη συναυλία της κορυφαίας ορχήστρας από τη Νέα Ιωνία, για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικρασίας.