Οκτώ μουσικές βιογραφίες που θ’ απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη

Από τη συγκλονιστική Γουίτνεϊ Χιούστον έως τον θρύλο της ρέγκε Μπομπ Μάρλεϊ, αυτές είναι οι κυριότερες βιογραφικές ταινίες και σειρές με επίκεντρο διάσημους σταρ της μουσικής που θα απολαύσουμε μελλοντικά στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Κάθε άνθρωπος έχει έναν ή και πολλούς αγαπημένους τραγουδιστές και συνθέτες. Οι φωνές και οι μουσικές τους μας έχουν μαγέψει, έχουν οδηγήσει τις σκέψεις μας σε συναρπαστικά «μονοπάτια», εκεί που όλα είναι όπως ακριβώς εμείς θα θέλαμε να είναι, μάς έχουν συντροφεύσει στις χαρές και τις λύπες μας. Μαζί τους έχουμε σιγοτραγουδήσει, έχουμε χορέψει και έχουμε δημιουργήσει αναμνήσεις και συναισθήματα που θα μας μείνουν αλησμόνητα, τους έχουμε αισθανθεί ως «δικούς» μας ανθρώπους, ένα ειδυλλιακό «κομμάτι» του εαυτού μας που μας προσφέρει καταφύγιο στις δύσκολες στιγμές.

Αυτή είναι η δύναμη της μουσικής και των ανθρώπων που την εκπροσωπούν. Και αυτός είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους που ταινίες και σειρές βασισμένες στη ζωή και το έργο των αγαπημένων μας μουσικών ειδώλων είναι τόσο δημοφιλείς. Αισθανόμαστε την ανάγκη να μάθουμε όλα όσα περισσότερα μπορούμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους, για τις ιστορίες πίσω από τα τραγούδια και τις μουσικές που μας έχουν σημαδέψει. Να μοιραστούμε τον δικό τους πόνο, τη δική τους θλίψη και χαρά, να την κάνουμε δική μας, όπως εκείνοι, εν αγνοία τους, έκαναν το ίδιο για εμάς μέσα από τους στίχους και τις μελωδίες τους.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ αγνώριστος ως Λέοναρντ Μπερνστάιν στη νέα βιογραφική ταινία «Maestro»

Και ο κινηματογράφος και η τηλεόραση έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά αυτή την αποστολή τους. Μέσα από αξιόλογες ταινίες που ενθουσίασαν κοινό και κριτικούς με επίκεντρο τις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών τους. Από τον συνταρακτικό Ρέι Τσαρλς του Τζέιμι Φοξ («Ray», 2004), τον υπέροχο Τζόνι Κας του Χοακίν Φίνιξ («Walk the Line», 2005) έως την αξέχαστη Εντίθ Πιάφ της Μαριόν Κοτιγιάρ («Ζωή σαν Τριαντάφυλλο» 2007) και τον δυναμικό Φρέντι Μέρκιουρι του Ράμι Μάλεκ («Bohemian Rhapsody», 2018).

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία στις κινηματογραφικές αίθουσες της ταινίας «Elvis», σε σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν, πριν από μερικές εβδομάδες, σας παρουσιάζουμε οκτώ  βιογραφικές ταινίες και σειρές με επίκεντρο μερικές από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής που αξίζει να περιμένουμε να απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

1. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι ο Λέοναρντ Μπερνστάιν στη νέα βιογραφική ταινία «Maestro»

Φωτογραφία: Netflix Films

O υποψήφιος για Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ επιστρέφει στα μιούζικαλ με την επερχόμενη βιογραφική ταινία για τον Λέοναρντ Μπερνστάιν, με τίτλο «Maestro». Ο Κούπερ, όχι μόνο θα ενσαρκώσει τον εμβληματικό συνθέτη και διευθυντή ορχήστρας, αλλά, επίσης, θα συνυπογράψει το σενάριο της ταινίας και θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της. Το «Maestro» επικεντρώνεται στην περίπλοκη σχέση μεταξύ του Λέοναρντ Μπερνστάιν και της Φελίσια Μοντεαλέγκρε, την οποία εδώ θα υποδυθεί η Κάρεϊ Μάλιγκαν, και θα καλύπτει μια χρονική περίοδο από τη γνωριμίας τους το 1946 έως τον 25 ετών γάμο τους και τα τρία τους παιδιά. Ανάμεσα στους παραγωγούς της ταινίας βρίσκονται οι Στίβεν Σπίλμπεργκ, Μάρτιν Σκορτσέζε και Τοντ Χέινς.

 

2. Η Paramount ετοιμάζει μια ταινία για τον θρύλο της ρέγκε Μπομπ Μάρλεϊ

To 2024 αναμένεται να κάνει την έξοδο της στις κινηματογραφικές αίθουσες μια βιογραφική ταινία για τον θρύλο της ρέγκε Μπομπ Μάρλεϊ, με την Paramount να βρίσκει τον ιδανικό πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Βρετανού ηθοποιού Κίνγκσλεϊ Μπεν-Αντίρ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπεν-Αντίρ θα υποδυθεί μια εμβληματική προσωπικότητα. Το 2020 ερμήνευσε τον σπουδαίο Malcolm X στην ταινία «Μια βραδιά στο Μαϊάμι…» και τον Μπαράκ Ομπάμα στη μίνι τηλεοπτική σειρά «The Comey Rule». Τη σκηνοθεσία της ταινίας για τη ζωή και την καριέρα του πρωτοπόρου μουσικού έχει αναλάβει ο Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν («Η Μέθοδος των Γουίλιαμς») και το σενάριο ο Ζακ Μπέιλιν.

 

3. Madonna: Η «Βασίλισσα της Pop» γράφει και σκηνοθετεί μια ταινία για τη ζωή της

H «Βασίλισσα της Pop» Madonna πρόκειται να σκηνοθετήσει αλλά και να γράψει από κοινού με τη σεναριογράφο Έριν Κρεσίντα Γουίλσον μια βιογραφική ταινία για τη ζωή της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο  πρωταγωνιστικός ρόλος της βραβευμένης με Γκράμι τραγουδίστριας και τραγουδοποιού δόθηκε στην ανερχόμενη ηθοποιό Τζούλια Γκάρνερ («Ozark», «Inventing Anna»), η οποία φαίνεται να υπέμεινε «πάνω από 11 ώρες χορογραφικών συναντήσεων» τόσο με την ίδια τη Μαντόνα όσο και με τον προσωπικό χορογράφο της. Όπως περιγράφει η ίδια η εμβληματική σταρ, η ταινία θα αφορά το «απίστευτο ταξίδι της ζωής μου ως καλλιτέχνιδας, μουσικού, χορεύτριας και ανθρώπου που προσπαθεί να χαράξει τη δική της πορεία».

 

4. I Wanna Dance With Somebody: Η ζωή και η καριέρα της συγκλονιστικής ερμηνεύτριας Γουίτνεϊ Χιούστον γίνεται ταινία

Ένα συναισθηματικό και γεμάτο ενέργεια ταξίδι στη συναρπαστική ζωή και καριέρα της συγκλονιστικής ερμηνεύτριας Γουίτνεϊ Χιούστον θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μέσα από την επερχόμενη βιογραφική ταινία «I Wanna Dance With Somebody», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Στο φιλμ, του οποίου ο τίτλος αποτελεί έναν φόρο τιμής στη δισκογραφία της, το μουσικό είδωλο θα υποδυθεί η γνώριμη μας από την πρόσφατη τριλογία του «Πολέμου των Άστρων», Ναόμι Άκι, ενώ στο σκηνοθετικό τιμόνι θα βρίσκεται η Κάσι Λέμονς («Harriet»). Το σενάριο έχει γράψει ο υποψήφιος για Όσκαρ Άντονι ΜακΚάρτεν («Οι Δύο Πάπες», «Η Θεωρία των Πάντων»).

 

5. Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ μεταμορφώνεται στον «Weird Al» Yankovic

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ μεταμορφώνεται στον βραβευμένο με πέντε Γκράμι «Weird Al» Yankovic για τις ανάγκες της ταινίας «Weird: The Al Yankovic Story», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022. Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει ο ίδιος ο σατιρικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός μαζί με τον Έρικ Άπελ, που, επίσης, έχει αναλάβει και χρέη σκηνοθέτη. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη πρόκειται για την άγνωστη έως τώρα αληθινή ιστορία της ανόδου προς τη δόξα μέσα από πρώιμες επιτυχίες όπως το «Eat It» και το «Like a Surgeon», του διαβόητου lifestyle του και της θυελλώδους ερωτικής του ζωής. Στην ταινία συμμετέχει και η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ ως η «Βασίλισσα της Pop», Madonna.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπομπ Μάρλεϊ: 40 χρόνια χωρίς τον βασιλιά της ρέγκε

 

6. Lemmy: Μια νέα βιογραφική ταινία με επίκεντρο τον θρύλο των Motörhead

Φωτογραφία: Wikimedia

Lemmy– κατά κόσμον Ίαν Φρέιζερ Κίλμιστερ-, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς και ερμηνευτές της γενιάς του, θα γίνει το αντικείμενο μιας νέας μουσικής βιογραφικής ταινίας, σε σκηνοθεσία του Γκρεγκ Όλιβερ, σκηνοθέτη και παραγωγού του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ «Lemmy» (2010), με επίκεντρο επίσης το εμβληματικό ιδρυτικό μέλος και frontman του χέβι μέταλ συγκροτήματος Motörhead. Το φιλμ ακολουθεί τα πρώτα χρόνια της ζωής του Κίλμιστερ στην Αγγλία, την περίοδο συνεργασίας με τον θρυλικό Τζίμι Χέντριξ, την πενταετή πορεία με τη ροκ μπάντα Hawkwind και τη δημιουργία των Motörhead, η οποία θα αλλάξει μια για πάντα τον χάρτη της ροκ μουσικής. Το σενάριο συνυπογράφει ο Όλιβερ με τη Μεντένι Γκρίφιθς.

 

7. Ο Λι Ντάνιελς δημιουργεί μια μίνι σειρά για τον ηθοποιός και τραγουδιστή Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ

Φωτογραφία: https://www.facebook.com/OfficialSDJ

Η ζωή του Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ, του Αμερικανού τραγουδιστή, χορευτή και ηθοποιού του οποίου η δημοφιλία συνέλαβε στην εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων στη βιομηχανία του θεάματος, γίνεται μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων με δημιουργό τον Λι Ντάνιελς. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα ερμηνεύσει ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ελάιτζα Κέλι. Η σειρά, βασισμένη στο βιβλίο του Ουίλ Χέιγκουντ με τίτλο «In Black and White: The Life of Sammy Davis Jr», αφηγείται τη χρονική περίοδο από τα παιδικά χρόνια του Ντέιβις έως τους Rat Pack και θα περιλαμβάνει τον γάμο του με τη Σουηδή ηθοποιό May Britt, τη μεταστροφή του στον Ιουδαϊσμό, τη σχέση του με τους Κένεντι και την εξάρτηση του από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

 

8. Τζέσικα Τσάστεϊν και Μάικλ Σάνον υποδύονται το «χρυσό» ζευγάρι της country Τάμι Γουάινετ και Θάμπερ Τζόουνς

Η βραβευμένη με Όσκαρ Τζέσικα Τσάστεϊν και ο Αμερικανός ηθοποιός Μάικλ Σάνον υποδύονται το «χρυσό» ζευγάρι της country Τάμι Γουάινετ και Θάμπερ Τζόουνς στην επερχόμενη μίνι σειρά «George and Tammy», βασισμένη στην αυτοβιογραφία της κόρης των δύο σπουδαίων μουσικών, Ταμάλα Ζορζέτ Τζόουνς, με τίτλο «The Three of Us: Growing Up with Tammy and George». Στο σκηνοθετικό τιμόνι και των έξι επεισοδίων θα βρίσκεται ο Τζον Χίλκοτ, ενώ το διασκευασμένο σενάριο έχει αναλάβει ο Άμπε Σίλβια, με την πλοκή να περιστρέφεται γύρω από τον θυελλώδη γάμο των Γουάινετ και Τζόουνς.. Το καστ της σειράς συμπληρώνουν οι Κέλι Μακκόρμακ, Κέιτι Μίξον και Στιβ Ζαν.

 

Άλλα πρότζεκτ που βρίσκονται στα σκαριά

Και επειδή οι συναρπαστικές ζωές των εμβληματικότερων προσωπικοτήτων στην ιστορία της μουσικής αποτελούν μια ανεξάντλητη πηγή εμπνεύσεως για την κινηματογραφική βιομηχανία, υπάρχουν, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, αρκετά ακόμη πρότζεκτ, τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη, που βρίσκονται στα σκαριά, αν και δεν έχει γίνει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η ζωή της βραβευμένης με Γκράμι τραγουδίστριας-τραγουδοποιού Amy Winehouse θα είναι το επίκεντρο μιας νέας μουσικής βιογραφικής ταινίας, σε σκηνοθεσία της Sam Taylor-Johnson για λογαριασμό του Studiocanal. Ενώ τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο εμβληματικός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε θα δημιουργήσει για την Apple TV+ μια ταινία για τη ροκ μπάντα Grateful Dead με τον Τζόνα Χιλ να ερμηνεύει τον frontman του συγκροτήματος Jerry Garcia. Επιπλέον, η δημοφιλής streaming πλατφόρμα Netflix ενώνει τις δυνάμεις της, πάντα σύμφωνα με δημοσιεύματα, με τον σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό Τζέι Τζέι Έιμπραμς για μια σειρά που θα αφορά το δημοφιλές ροκ συγκρότημα U2.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζον Κάρνεϊ ετοιμάζει μια μουσική βιογραφική ταινία για τους θρυλικούς Bee Gees, ενώ, σε ανακοίνωση της στο twitter, με αφορμή τα 75α γενέθλια της, η Cher πληροφόρησε τους θαυμαστές της ότι η Universal σχεδιάζει μια ταινία για τη ζωή της με τη συγγραφή του σεναρίου να αναλαμβάνει ο βραβευμένος με Όσκαρ Έρικ Ροθ. Τέλος, αν και το 2020 τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για την νέα βιογραφική ταινία με επίκεντρο τον εμβληματικό μουσικό Μπομπ Ντύλαν και πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ, η παραγωγή του φιλμ, με τίτλο «Going Electric», εξακολουθεί να βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης χωρίς περεταίρω πληροφορίες για το καστ, τους συντελεστές ή την πλοκή.

Πηγή: monopoli.gr