Η απειλή του πολιτισμού στον Βόλο και ένας δήμαρχος που δεν “πουλάει” εισιτήρια

Είναι γνωστό πως η δημοτική αρχή του Βόλου θεωρεί τον πολιτισμό ως απειλή. Ο Νταλάρας, ο Κατσιγιάννης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι μια πολύ σοβαρή απειλή για την δημοτική αρχή του Βόλου που όλοι εμείς, που ζούμε στην ανεμελιά, δεν την έχουμε πάρει καθόλου στα σοβαρά. Είναι σοβαρότερη απειλή και από τον Ακάρ που απειλεί τα σύνορά μας, μην σας πούμε και από την υπογεννητικότητα. Είναι ο πολιτισμός μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της τοπικής μας Δημοκρατίας μεγαλύτερη και σοβαρότερη και από το πρόβλημα στην τιμή του φυσικού αερίου.

Η κουλτούρα του σμυρναίικου, του ρεμπέτικου, του έντεχνου, του στίχου με πολιτικό περιεχόμενο είναι ύπουλη. Αφαιρεί σιγά αλλά σταθερά από εκείνον που επιλέγει να διασκεδάσει με αυτού του είδους τη μουσική, κάθε αισθητικό κριτήριο και κάθε αίσθηση πολιτισμού. Γι’ αυτό και φροντίζει ο Α. Μπέος να μην χάσουμε και το τελευταίο ψήγμα αισθητικής. Γι΄αυτό αποβλήθηκε και η Εστουδιαντίνα. Γιατί είναι επικίνδυνη.

Ο Κατσιγιάννης και η Εστουδιαντίνα είναι αποσυνάγωγοι και έχουν ευθύνη γι’ αυτό. Εχουν ευθύνη γιατί έχουν πέσει και σε ένα τεράστιο ατόπημα. Υπάρχουν.

Βεβαίως ο δήμαρχος, δεν περίμενε πως η επίθεσή του στην Εστουδιαντίνα και η αναιτιολόγητη έξωσή της από το δημοτικό θέατρο, θα προκαλούσε τόσο “κράξιμο”.

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σκέφτηκε σήμερα ένα σπουδαίο επιχείρημα, ώστε να απομειώσει τους καλλιτέχνες στα μάτια των ψηφοφόρων του. Αφού τελείωσε λοιπόν το ματς του ΝΠΣ στην Αθήνα σκέφτηκε ότι κάτι πρέπει να κάνει για να σώσει τα προσχήματα.

Έτσι δεν είχε καμιά δυσκολία να ξεχάσει τα δήθεν τεχνικά προβλήματα, που επικαλέστηκε … από τον Ιούλιο για τον Αύγουστο, ώστε να μην δοθεί η συναυλία της ορχήστρας και ανακάλυψε το «τζάμπα».

Άλλα πάλι τα έμπλεξε. Ξέχασε ότι ο δήμος παραχωρεί κάθε βράδυ το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας για παραστάσεις με εισιτήριο και οι παραγωγοί των παραστάσεων πληρώνουν ενοίκιο.

Ο Α. Μπέος αποφάσισε λοιπόν το κορυφαίο… Να καταργήσει την ύπαρξη της ορχήστρας δηλώνοντας πως δεν έχουν δικαίωμα οι καλλιτέχνες να πληρώνονται.

Δικαίωμα σε οικονομικές απολαβές για την παραγωγή πολιτιστικού έργου, έχουν μόνο όσοι μανατζάρονται από τον δήμαρχο και πληρώνονται με χρήμα δημοτικό . Γιατί ο δήμαρχος τους πληρώνει ώστε να είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής των σόου. Δημόσιων και ιδιωτικών.

Σε αυτή την πόλη ο μάνατζερ δήμαρχος προωθεί super market διασκέδασης για τα πελατάκια ψηφοφόρους και η υπόθεση δεν είναι παίξε γέλασε.

Τι αποδείχθηκε όμως με την αποκάλυψη από τα gegonota.news για την αποσυνάγωγη Εστουδιαντίνα;

Αποδείχθηκε πως η χιλιοπαιγμένη παράσταση Μπέου δεν πουλάει πια εισιτήρια.

Όταν δινόταν η εντολή “από ψηλά” για το κοψιμο της εκδήλωσης, ο εντολέας δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. Λογικό για ένα ξένο με την πόλη και τις ευαισθησίες των κατοίκων της. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει παρασκήνιο με τους προσφυγικούς συλλόγους -όλους αυτούς τους φοβισμένους και κρυμμένους στο καβούκι τους ή αν υπάρχει παρασκήνιο και με τον καλοπληρωμένο δημοτικό κονφερασιέ. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο μάνατζερ Μπέος, δεν πουλάει πλέον.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ