Αυτή είναι η ομορφότερη διαδρομή με αυτοκίνητο στον κόσμο

Παρά τις αναρίθμητες διαδρομές ξεχωριστού κάλλους με τις οποίες είναι προικισμένη η χώρα μας, καμία δεν προσφέρει το θέαμα της Amalfitana, στη γειτονική μας Ιταλία.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η θερινή περίοδος, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να έχουν φορτώσει στα αυτοκίνητά τους τα «μπαγκάζια» τους και να ξεχύνονται μαζικά σε προορισμούς δίπλα στο κύμα της θάλασσας.

Αλήθεια, ποιος δεν εκτιμά τις στιγμές που βρίσκεται ξαπλωμένος πάνω στην ξαπλώστρα και πίνει αμέριμνος το ποτό του, έχοντας αφήνοντας στην άκρη τις σκοτούρες της δουλειάς και της καθημερινότητας;

Η έναρξη, ωστόσο, της περιόδου ανεμελιάς και χαλάρωσης δεν ξεκινά από τη στιγμή που πατήσουμε το πόδι μας στον τόπο των διακοπών μας. Aλλά από την ώρα που κάτσουμε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου μας, τραβώντας πλώρη για το ξενοδοχείο μας.

Διότι σε ένα ταξίδι η μισή γοητεία κρύβεται στον προορισμό, και η άλλη μισή… στην διαδρομή που ακολουθούμε μέχρι να φτάσουμε σε αυτόν.

Στη χώρα μας, οι διαδρομές αστείρευτου κάλλους είναι πραγματικά αναρίθμητες. Παρ’ όλα αυτά, (ίσως) καμία διαδρομή δεν συγκρίνεται με την Ακτή του Αμάλφι, ένα τμήμα της ακτογραμμής στη νότια Ιταλία με θέα στο Τυρρηνικό Πέλαγος και τον κόλπο του Σαλέρνο και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς ολόκληρης της Ιταλίας και αγαπημένο μέρος των απανταχού jet setters.

Όλο το μήκος της ακτής καλύπτει ο συγκλονιστικός «αιωρούμενος» δρόμος 163 (ή Amalfitana) που συνδέει τις πόλεις Amalfi – Positano – Sorrento. Έχει μήκος άνω των 50 χλμ. και διατρέχει μια πληθώρα γραφικών χωριών που απλώνονται πάνω στους λόφους, συνθέτοντας ένα μοναδικό θέαμα.

carandmotor.gr