“Η συναυλία της Εστουδιαντίνας πρέπει να δοθεί στη Νέα Ιωνία”

Η συναυλια της Εστουδιαντίνας πρέπει να γίνει στο θέατρο της Νέας Ιωνίας δήλωσε η π. υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την απόφαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να φιλοξενήσει την συναυλία στις εγκαταστάσεις του, στην Αρχιτεκτονική. Όπως τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη “η Εστουδιαντίνα είναι η πιο γνωστή ενδεχομένως και το μοναδικό στο είδος του μουσικό σύνολο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που ιδρύθηκε στο Βόλο από τον Αντρέα Κατσιγιάννη και την ομάδα του, το οποίο δίνει συναυλίες στους καλύτερους χώρους κάθε Δήμου. Υπήρξε προγραμματισμός να γίνει επετειακή συναυλία στο Βόλο στις 23 Αυγούστου για να τιμηθεί η ιστορική μνήμη συμπλήρωσης 100 χρόνων από τον ξεριζωμό του ελληνισμού από την Μ. Ασία που όμως δεν υιοθετήθηκε από το Δ.Σ του Βόλου .
Κατόπιν πολλών αντεγκλήσεων επελέγη ως λύση ο εορτασμός και η συναυλία να γίνουν στο θεατράκι της Αρχιτεκτονικής Σχολής το οποίο όμως μετά βίας χωράει 100 άτομα και παρότι θα μπορούσε με κάποιες επεμβάσεις να αυξηθεί η χωρητικότητά του, πιστεύω ότι είναι ντροπή για την πόλη μας, ένα τόσο σπουδαίο γεγονός να μην έχει τη δυνατότητα να φιλοξενηθεί στον καλύτερο δυνατό χώρο που αρμόζει στην περίσταση, που είναι το Δημοτικό θέατρο της Ν. Ιωνίας. Θεωρώ ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι , να παραμεριστούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και να βρεθεί έστω και τώρα, με μια έντιμη συνεννόηση, η καλύτερη λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Προσωπικά όταν μου ζητήθηκε βοήθησα ουσιαστικά τον Δήμο και την πόλη μας χωρίς να σκεφτώ όσα μας χωρίζουν. Η πόλη μας ενώνει και οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Δεν χρειάζεται να γίνουμε περίγελος πανελληνίως αλλά επιβάλλεται να δείξουμε ανάστημα”.