Ο γοητευτικός γαλονάτος της Σκιάθου με τα αδιανόητα πάθη…

Γοητευτικός, γυμνασμένος και με γαλόνια, πρώτος στο νησί . Τι άλλο θα περίμενε μια νέα γυναίκα από έναν σύντροφο. Σε αυτή την σχέση η ίδια ήταν το τυρί και δεν είδε την φάκα, που μέσα ο 39χρονος θέλησε να κλείσει τα παιδιά της. Εχει ευθύνες η μητέρα; Αναμφισβήτητα πολλές . “Μην σταυρώνεται μια νέα γυναίκα” δήλωσε χθες ένας από τους δικηγόρους της 32χρονος μητέρας που κατήγγειλε τον σύντροφό της στην Σκιάθο για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, όταν στο κινητό του βρήκε φωτογραφίες της 10χρονης κόρης της. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να “σταυρώσει” μια νέα γυναίκα που ζει σε ένα χωριό όπως η Σκιάθος και πήρε την απόφαση να καταγγείλει έναν άντρα με εξουσία και δύναμη στο κλειστό περιβάλλον του νησιού.

Τα ερωτήματα όμως είναι πιεστικά και για την ιδια.

Οταν μέσα από ολιγόμηνη σχέση δεν είχε βρει τα “ζύγια” της με τον νέο σύντροφο , όταν δεν είχε βρει τα πατήματά της, οταν δεν γνώριζε τον γνωστό -άγνωστο γι΄αυτήν άντρα πως  αποφάσισε την συγκατοίκηση μαζί του και τα δύο ανήλικα κοριτσάκια της; Κατέθεσε πως ηταν χειριστικός στα παιδιά της, οταν τον ψυχικό χειρισμό τον δεχόταν η ίδια και τα ανήλικα κορίτσια ηταν η αντανάκλασή της.  Ψυχολογική αγωγή και βοήθεια  χρειάζεται εκείνη, όχι γιατί δεν μπορούσε να διαγνώσει την περίπλοκη ψυχοσεξουαλική διαταραχή αλλά γιατί διάολε ουτε καν σκέφθηκε τα αυτονόητα… Είναι λοιπόν “αθώα του αίματος”; Κάθε άλλο.
Γνώριζε ότι  ο παιδόφιλος δεν ταυτοποιείται από την εικόνα του διαστροφικού αγνώστου που πλησιάζει τα παιδάκια στο πάρκο, αλλά είναι ο σύντροφος μας, ο οικογενειακός μας φίλος, ο γείτονας, ο κληρικός, ο δάσκαλος, ο άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας που θα μπορούσε εν δυνάμει να λειτουργήσει και ως πατρικό πρότυπο για το παιδί. Ο γαλονάτος σύντροφος, της είχε δώσει όλα τα μηνύματα…  Δήλωσε άλλωστε η ίδια πως η 12χρονη κόρη της ήταν ερωτευμένη μαζί του, οπότε είχε αντιληφθεί ότι μέσα στο σπίτι της είχε μια χειροβομβίδα. Το ότι τραβηξε την περόνη έστω και αργά και αποκάλυψε το βουβό έγκλημα , δεν την απαλλάσσει από τις μεγάλες ευθύνες της αλλά εκτός των άλλων είναι ένα ισχυρό μηνυμα που απευθύνεται και στην κλειστή κοινωνία του νησιού, εκεί που πιθανώς πολλά εγκλήματα μένουν κρυμμένα πίσω από τις σφραγισμένες πόρτες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ