Ο Γούντι Άλεν σας περιμένει στο ERTFLIX

Αλλόκοτοι κωμικοί έρωτες, δολοφονικές συμπτώσεις, ρομαντικές νυχτερινές βόλτες και πρωταγωνιστές που βρίσκονται διαρκώς παραδομένοι στα πάθη τους, είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των ταινιών που έχουν την υπογραφή του Γούντι Άλεν.

Τέσσερις ταινίες του που μπορεί να έχετε δει αλλά σίγουρα θα θέλετε να ξαναδείτε σας περιμένουν στο ERTFLIX για να τις απολαύσετε εντελώς δωρεάν. Μπείτε λοιπόν στην πλατφόρμα της ΕΡΤ και «συναντήστε» τον Γούντι Άλεν, στις ταινίες του.

«Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ»

Μια δολοφονική κωμωδία στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1920. Ένας ατάλαντος συγγραφέας, για να δει το θεατρικό του έργο στη σκηνή, είναι αναγκασμένος να δεχτεί ως πρωταγωνίστρια την ερωμένη ενός γκάνγκστερ. Όταν αυτή προσέρχεται στις πρόβες, συνοδευόμενη από τον σωματοφύλακά της, τότε τα πράγματα αποκτούν απροσδόκητες κωμικές διαστάσεις. Μια από τις διασκεδαστικότερες και πιο άρτιες κωμωδίες της καριέρας του Γούντι Άλεν, που μας μεταφέρει σε μια γοητευτική κινηματογραφικά εποχή, εκείνη της μαφίας και της δράσης των γκάνγκστερ.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστούν: Τζον Κιούζακ, Νταϊάν Γουίστ, Τζένιφερ Τίλι, Τσαζ Παλμιντέρι

«Διαλύοντας τον Χάρι»

Ο Χάρι είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας με πλούσια και ταραχώδη ερωτική ζωή, που διακατέχεται από διαφόρων ειδών ψυχώσεις, νευρώσεις, εμμονές. Στην ουσία, είναι ένας νάρκισσος που οικτίρει και μισεί τον Εβραίο εαυτό του, φοβάται τον θάνατο και αντλεί μια μαζοχιστική ηδονή κάθε φορά που βυθίζεται σε έναν κυκεώνα προσωπικών υπαρξιακών σκέψεων. O κ. Χάρι Μπλοκ, λοιπόν, «χρησιμοποιεί» τους ανθρώπους και εν συνεχεία, χάρη στο συγγραφικό του ταλέντο, αποτυπώνει στα γραπτά του τον τρόπο που τους χρησιμοποίησε. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ελαφρώς παραλλαγμένη στο βιβλίο του. Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί την οργή των πρώην συντρόφων του και των δικών του ανθρώπων. Η ταινία είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερου σεναρίου (Γούντι Άλεν), το 1998.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστούν: Ντέμι Μουρ, Ρόμπιν Γούλιαμς, Γούντι Άλεν

«Η κατάρα του πράσινου σκορπιού»

Στη Νέα Υόρκη του 1940, ένας ισχυρογνώμων και ετοιμόλογος ντετέκτιβ ασφαλιστικής εταιρείας βάζει στο μάτι μια συνάδελφό του. Μια βραδιά, σε ένα καμπαρέ, θα πέσουν θύμα υπνωτισμού με αποτέλεσμα ένα «κλικ» από τον μάγο να τους κάνει ερωτευμένους, αλλά και τον ντετέκτιβ, δράστη των προσεχών του υποθέσεων. Ο Γούντι Άλεν στρέφεται στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’40, συνδυάζοντας το χιούμορ με την αστυνομική ίντριγκα για να φτιάξει μία από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες του, αφιέρωμα στο φιλμ νουάρ και τους ήρωες του.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστούν: Γούντι Άλεν, Έλεν Χαντ, Νταν Ακρόιντ, Ελίζαμπεθ Μπέρκλεϊ, Τζον Σακ

«Match Point»

Ο Γούντι Άλεν σκηνοθετεί ένα τρομακτικό παιχνίδι πειρασμών για τη Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Τζόναθαν Ρις Μέγιερς. Προερχόμενος από ένα ταπεινό υπόβαθρο ο Κρις Γουίλτον εξακολουθεί να αγωνίζεται για να βελτιώσει τα οικονομικά του. Έχει αναλάβει μια δουλειά ως δάσκαλος του τένις σε ένα πολυτελές τένις κλαμπ στο Λονδίνο, αν και ξέρει ότι υπάρχει μια καλύτερη ζωή γι ‘αυτόν κάπου στην πορεία. Έχει αναπτύξει φιλία με τον πλούσιο Τομ Χιούετ και αρχίζει να βγαίνει με την αδελφή του Tομ, την Κλόε Χιούετ. Αρχίζοντας την ζωή του με τους Χιούετς, ο Κρις απολαμβάνει την καλύτερη περίοδο της ζωής του. Παρ΄ όλα αυτά όμως, η σκέψη του δεν μπορεί να φύγει από την επίδοξη Αμερικανίδα ηθοποιό Νόλα Ράις την οποία γνώρισε στην έπαυλη των Χιούετ και είναι η ανεπίσημη αρραβωνιαστικιά του Τομ. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου το 2006, ενώ απέσπασε συνολικά 12 βραβεία σε 32 υποψηφιότητες.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστούν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζόναθαν Ρις Μέγιερς.

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και μπείτε μέσα από το ERTFLIX στο κινηματογραφικό σύμπαν του ταλαντούχου δημιουργού…!

Πηγή:newsit.gr