Συμβαίνουν και στους καλύτερους: H Ferrari ανακαλεί πάνω από 23.000 αυτοκίνητα

Οι ανακλήσεις είναι αναγκαίο κακό, καθώς τα σύγχρονα μοντέλα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα σε όλα σχεδόν τα πεδία, ενώ ταυτόχρονα είναι και μια ένδειξη πως από την πλευρά του κατασκευαστή υπάρχει ενδιαφέρον.

Στην περίπτωση της Ferrari η ανάκληση επιβλήθηκε από την πανίσχυρη NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) στις ΗΠΑ και αφορά συνολικά 23.055 αυτοκίνητα. Όπως καταλαβαίνει κανείς με βάση τις μονάδες που κατασκευάζει η διάσημη ιταλική εταιρεία ετησίως πηγαίνει πολύ πίσω.

Πιο συγκεκριμένα στις αρχές του 2005 και την 430 και φτάνει μέχρι και τις Roma που έχουν κατασκευαστεί μέχρι και την 15η Ιουλίου του 2022, ενώ αφορά το καπάκι του δοχείου των υγρών φρένων. Το οποίο δεν εξασφαλίζει το σωστό εξαερισμό, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του κυκλώματος πέδησης.

Η ανάκληση αφορά την αντικατάσταση του συγκεκριμένου καπακιού αλλά και την αναβάθμιση του λογισμικού, ενώ το σίγουρο είναι πως το επόμενο χρονικό διάστημα οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι της Ferrari θα έχουν πολύ δουλειά. Και ευκαιρίες να πουλήσουν καινούργια μοντέλα.

Πηγή: cnn.gr