Βόλος: Απατεώνας εμφανίστηκε ως αστυνομικός και “άδειασε” λογαριασμό ξενοδοχείου

Απατεώνας , που εμφανίστηκε στο τηλέφωνο ως αστυνομικός ο οποίος ήθελε να κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο στον Βόλο , για λογαριασμό ενός προϊσταμένου του, ξάφρισε τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης. Η αφέλεια της 49χρονης ιδιοκτήτριας είναι μνημειώδης καθώς όχι μόνο του έδωσε όλα τα τραπεζικά δεδομένα και τους κωδικούς του web banking, αλλά όταν έλαβε μήνυμα ταυτοπροσωπίας και επιβεβαίωσης στο κινητό της από την τράπεζα για μεταφορά χρημάτων, εκείνη το ανακοίνωσε  αμέσως … στον αστυνομικό. Το αποτέλεσμα ήταν να της “ξαφρίσει” 15.000 ευρώ , ενώ το περιστατικό σημειώθηκε στα μέσα Ιουλίου και η Εισαγγελία του Βόλου ζητά από την αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων άρση απορρήτου για όλα τα στοιχεία που αφορούν το πρόσωπο που κατέληξαν τα χρήματα.  Ταυτόχρονα διατάχθηκε και προκαταρκτική.

Ο απατεώνας έκανε τηλεφωνική… κράτηση για δύο ημέρες στο κεντρικό ξενοδοχείο, στον Βόλο, και αφού η γυναίκα του έδωσε όλους τους κωδικούς που ζητούσε για να καταθέσει υποτίθεται τα χρήματα , εκείνος έκανε μεταφορά. Η τράπεζα ενημέρωσε με μήνυμα στο κινητό την ξενοδόχο και ζήτησε κωδικό ταυτοπροσωπίας. Τότε εκείνος με θράσος την καλεί ξανά στο τηλέφωνο και την ρωτά ποιος είναι ο κωδικός που της έστειλε η τράπεζα, η οποία έδινε “σήμα” για την κίνηση στον λογαριασμό. Εκείνη, του ανακοίνωσε τον κωδικό χωρίς καθυστέρηση…

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα χρήματα της γυναίκας κατέληξαν σε λογαριασμό τράπεζας στην Ελλάδα και ο δικαιούχος είναι Ελληνας.