Σήμερα η εκδήλωση για την κλιματική κρίση από το “Κοινό των Μαγνήτων” στον Βόλο 

“Κλιματική κρίση, η υπαρξιακή πρόκληση του 21ου αιώνα” είναι το θέμα της φετινής κεντρικής εκδήλωσης του Κοινού των Μαγνήτων, του παγκόσμιου σωματείου αποδήμων Μαγνήτων, με έδρα το Βόλο, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στον αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο ομότιμος καθηγητής Φυσικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Απόστολος Δ. Παναγιώτου, μέλος του Κοινού των Μαγνήτων, θα μιλήσει με θέμα «Το Θερμοκήπιο Γη». Αναμένεται να δώσει μια σφαιρική εικόνα της κλιματικής αλλαγής – κρίσης, περιγράφοντας πώς προκαλείται μέσω του “Θερμοκηπίου Γη”. Θα αναφερθεί στις πολυδιάστατες και κρίσιμες επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στη βιωσιμότητα και την οικονομία, που μαζί οδηγούν σε ανθρωπιστική κρίση.

Επίσης, θα μιλήσουν:
-Η καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Όλγα Γ. Χριστοπούλου με θέμα «Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στα Φυσικά Οικοσυστήματα , τη Γεωργία και το Αστικό Περιβάλλον» και
-Ο ενεργειολόγος, Δρ. Γιώργος Παπαρσένος, μέλος του Κοινού των Μαγνήτων, με θέμα «Ευρωπαϊκές Πολιτικές για τον Μετασχηματισμό του Ενεργειακού Συστήματος».

Στην αρχή της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τα βραβεία αριστείας «Μαρία Ζουπανιώτη» στην Φιλάνθη-Φωτεινή Κυπαρισσοπούλου, φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών από τον Δρ Δημήτρη Ηλιόπουλο, και «Χαράλαμπος Τσιμάς» στον Ελευθέριο Α. Φιλίππου, φοιτητή του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών από την οικογένειά του, στη μνήμη του ευεργέτη της Μαγνησίας.
Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δρώμενο σύγχρονου χορού με τίτλο Ανάσα , με τη χορεύτρια-χορογράφο Rhiannon Efthymiou Morgan, σε μουσική MaxRichter.