Βόλος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την προστασία της 26χρονης που “τρέμει” τον σύντροφό της

Ο τρόμος και η απόγνωση της 26χρονης, που ο σύντροφός της απείλησε να τη σκοτώσει με κατσαβίδι και αφέθηκε ελεύθερος με δικαστική απόφαση, προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Βόλου. Όπως έγινε γνωστό δόθηκε εντολή για τη φρούρηση του σπιτιού της 26χρονης, μέχρι ο 36χρονος κατηγορούμενος να πάει να πάρει -παρουσία μάρτυρα- τα πράγματά του, όπως δεσμεύτηκε ενώπιον της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Σημειώνεται ότι ο 36χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δυο μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Ωστόσο, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του δικαστηρίου, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση απέναντι στους δικαστές ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα πράξει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

Στις 7 το απόγευμα η 26χρονη ενημερώθηκε ότι ο άνδρας θα μετέβαινε στο σπίτι για να πάρει τα πράγματά του, αλλά μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε εμφανιστεί, με αποτέλεσμα εκείνη να καλέσει την αστυνομία και να ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή. Ωστόσο, έλαβε την απάντηση ότι αυτή η διαδικασία δεν αφορά την Αστυνομία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η 26χρονη είπε ότι οι καβγάδες είχαν ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια, ωστόσο έγιναν πιο συχνοί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, οι γείτονες, που ανησύχησαν είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία. Όπως υποστήριξε η γυναίκα, σχεδόν ένα μήνα πριν, έπειτα από έναν σοβαρό τσακωμό, ο 36χρονος πήρε το παιδί και έφυγε στην Αθήνα, όπου βρήκε δουλειά. Τότε, είχε αποφασίσει να απομακρυνθεί από κοντά του, μήπως και γλιτώσει. Ωστόσο υπέκυψε στις εκκλήσεις του και επέστρεψε κοντά του, με στόχο να βρουν μια λύση για το καλό του παιδιού.

Αφορμή για τους συχνούς καβγάδες ήταν τα οικονομικά του ζευγαριού, καθώς η 26χρονη ήταν άνεργη και ο 36χρονος δεν της έδινε χρήματα, ούτε καν για να αγοράσει φαγητό.

Ο Εισαγγελέας, μελετώντας τον φάκελο της δικογραφίας, έκρινε ότι ο 36χρονος δεν έπρεπε να φυλακιστεί και ότι άξιζε μια ευκαιρία για να συνετιστεί προς όφελος του ανήλικου παιδιού που έχει αποκτήσει με την 26χρονη.

Επίσης, το όπλο της επίθεσης (κατσαβίδι) δεν βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμενε το ζευγάρι και έγινε ο καβγάς, ενώ στην Νοσοκομειακή Ιατρική Γνωμάτευση δεν γίνεται αναφορά σε τραύμα από κατσαβίδι. Αναφέρονται τραύματα στο πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια και την πλάτη, τα οποία πιστοποιούν την άσκηση βίας.

Σε βάρος του κατηγορούμενου υπάρχουν άλλες δυο δίκες που έχουν προσδιοριστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου. Η μία αφορά στην καταγγελία της 26χρονης που, όπως αναφέρει, της είχε σπάσει το δάχτυλο κατά τη διάρκεια άλλου καβγά, και η άλλη αφορά στην κλοπή ενός δίκυκλου το οποίο η 26χρονη χρησιμοποιούσε ως μεταφορικό μέσο.