Είναι κοντός…

Του Γιώργου Ινεπολόγλου

Ήταν κοντός. Λίγο γεματούλης έως χοντρός. Είχε μικρή φαλάκρα και γέλιο ειρωνικό έως σαδιστικό (θα έλεγα ο κοντός με τη γραβάτα). Μάλλον όμως δεν είχε κακές προθέσεις. Το πολύ-πολύ να μας άφηνε στην ίδια τάξη του γυμνασίου. Μας έκανε το μάθημα της λογικής. Βλακείες της τότε εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ήθελε να γνωρίζουμε πολύ καλά την συνεπαγωγή που πρόκυπτε από τον παρακάτω συλλογισμό. “Το μπουζούκι είναι όργανο. Τα σώματα ασφαλείας της Χούντας των συνταγματαρχών του 1967 έχουν όργανα. Άρα τα σώματα ασφάλειας έχουν μπουζούκια”. Δεν γνωρίζω αν το έλεγε ειρωνικά. Ούτε αν ήθελε να ψαρέψει παιδικές ιδεολογίες από το πουθενά. Εμένα όμως μου έμεινε σαν εικόνα το παγωμένο του χαμόγελο, γιατί κανένας στην τάξη δεν γελούσε με αυτά που έλεγε. Ίσως να μην καταλαβαίναμε τι εννοούσε. Ίσως όμως και να καταλαβαίναμε περισσότερα από αυτά που νόμιζε ο καθηγητής μας. Μπορεί να ήταν και ένα παγωμένο ανέκδοτο. Δεν θέλω να τον κακίσω. Ας είναι καλά εκεί που βρίσκεται.

Να όμως που παρόμοια συναισθήματα ενός παγωμένου ανέκδοτου μας περιλούζουν τις τελευταίες ημέρες με τις εξηγήσεις για το watergate της Ελλάδας. “δεν γνώριζε και αν γνώριζε δεν θα το επέτρεπε” Δυστυχώς κύριε Τσίπρα, καταφέρατε να διορίσετε σε θέσεις κλειδιά της Ελληνικής διακυβέρνησης άτομα που έπληξαν το κύρος της Ελλάδας. Με την δική σας υπογραφή οι εκλεκτοί του Μαξίμου ρεζίλεψαν διεθνώς την χώρα. Δεν μπορεί να ευθύνονται οι κεφαλές της χώρας γι’ αυτό το κατάντημα.
Ας σταματήσω όμως εδώ επειδή θα υπάρξει εξέλιξη στο θέμα, για να υπενθυμίσω σε όλους εσάς που βρίσκεστε στην αντιπολίτευση και τα άλλα σφάλματά σας.

“Είναι βιαστής” αλλά κυκλοφορεί ελεύθερα γράφουν τα πανό σε οποιαδήποτε πολιτιστική εκδήλωση. Γιατί κ. Τσίπρα επιτρέψατε αυτόν τον διορισμό; Έπρεπε να διαμαρτυρηθείτε πριν. Πόσο πριν; Ίσως από τότε που έκανε μαθήματα ορθοφωνίας !!! Όλα ο πρώτος πολίτης πρέπει να τα προλαβαίνει; Δεν επιτρέπεται η πρώτη των πρώτων να επιπλήττει τον πρώτον.
Οι περίπου 31500 θάνατοι από τον covid-19 κατατάσσουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη. Κράτη με παρόμοιο πληθυσμό με αυτό της Ελλάδας είχαν μέχρι και μισό αριθμό θανάτων. Και εδώ λοιπόν κ. Τσίπρα, φαίνεται ότι κρύψατε τις μελέτες Τσιόδρα που έλεγε ότι η ανυπαρξία ΜΕΘ και η έλλειψη προσωπικού, οδηγεί στο θάνατο περισσότερους από το 40% αυτών που νόσησαν. Οι 15000 αδικοχαμένοι συμπολίτες μας ζητούν δικαίωση. Όλη η Ελλάδα γνώριζε γι’ αυτή την μελέτη. Γιατί όμως δεν την γνώριζε ο κυρίως υπεύθυνος;

Έχω χάσει τον λογαριασμό από τα μηνύματα της πολιτικής προστασίας για τους κινδύνους από τις φωτιές απανταχού της Ελλάδας. Πείτε μου γιατί δεν έφτασαν αυτά τα μηνύματα στα αυτιά του υπεύθυνου; Είχε έτοιμη την συγνώμη αλλά δεν πρόλαβε να την πει εγκαίρως !!! Θα γλιτώναμε έτσι μερικά στρέμματα αποκαΐδια.
Πείτε μου σας παρακαλώ κύριε Τσίπρα γιατί πλούτισαν οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι εταιρείες ενέργειας, οι πολεμικές βιομηχανίες, γιατί ο πληθωρισμός της Ελλάδας είναι σχεδόν διπλάσιος από τον πληθωρισμό στις χώρες της ευρωζώνης και η ακρίβεια κατατρώει τα μικρότερα εισοδήματα της Ελληνικής φτωχολογιάς; Δεν ενημερώσατε πλήρως τον πρωθυπουργό της χώρας για να επισπεύσει τα επιδόματα των 600 και 800 ευρώ που τελικά έγιναν όμως επιδόματα των 30 ευρώ;

Αν συνεχίσω δεν θα τελειώσω ποτέ. Για όλα αυτά που ανέφερα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα, “δεν τα γνώριζε και αν τα γνώριζε δεν θα τα επέτρεπε”. Και βέβαια αφού δεν τα γνώριζε όλα αυτά γιατί παραμένει πρωθυπουργός; Να μας πει τι ικανότητες έχει !!!
Άστο δεν πειράζει. Τελικά μου το είπαν. Μπορεί να κάνει covid-party και μετά να λέει συγνώμη σας στεναχώρησα. Όμως και ο Nixon με watergate και ο Johnson με covid party τελικά παραιτήθηκαν.
Κύριε Ανδρουλάκη μη στενοχωριέστε. Τώρα που έμαθαν από τις παρακολουθήσεις, οι απανταχού Έλληνες-Αρμένοι και Ουκρανοί, και μας έκραξε η παγκόσμια κοινότητα για το ρόλο που παίζετε, θα καταστρέψουν τα αρχεία της ΕΥΠ. Ένας βιασμός είναι, θα περάσει. Στην περίπτωσή σας όμως αυτός ήταν ψηλός. Αλλά κοντός στο ανάστημα. Καληνύχτα σας.