Βρετανία: Μετά την ξηρασία ήρθαν… πλημμύρες, αλλά δεν αρκούν

Νέα απαγόρευση χρήσης νερού στη Βρετανία πρόκειται να επιβεβαιωθεί για το Λονδίνο και την κοιλάδα του Τάμεση σε λίγες μέρες πριν τεθεί σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα – επηρεάζοντας 15 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτό μετέδωσε η βρετανική «Daily Mail», προσθέτοντας ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οι περιορισμοί είναι «αναπόφευκτοι», ενώ η εταιρεία Thames Water δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει μια απαγόρευση τις «επόμενες εβδομάδες».

Αυτό πρόκειται να επιβεβαιωθεί μέχρι την Παρασκευή και θα είναι η μεγαλύτερη προσωρινή απαγόρευση χρήσης νερού για εφέτος μέχρι στιγμής.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη απαγόρευση ανακοινώθηκε σήμερα για την Κορνουάλη και τμήματα του Ντέβον.

Τέσσερις εταιρείες ύδρευσης – Manx Water, Welsh Water, Southern Water και South East Water – έχουν ήδη επιβάλει απαγορεύσεις, ενώ η Yorkshire Water είπε ότι θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου.

Ξηρασία κηρύχθηκε σε περιοχές της Αγγλίας την περασμένη εβδομάδα μετά το πιο ξηρό καλοκαίρι των τελευταίων 50 ετών, που έχει σχεδόν στερήσει πλήρως από ορισμένες περιοχές τις βροχοπτώσεις.

Μετά την ξηρασία… πλημμύρες στη Βρετανία
Το σκηνικό άλλαξε το απόγευμα της Δευτέρας καθώς ήρθαν πλημμύρες!

Τρεις ίντσες βροχής αναμένεται να πέσουν σήμερα το απόγευμα εν μέσω προειδοποιήσεων για καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνούς και πλημμύρες τις επόμενες ημέρες, αλλά οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό δεν θα είναι αρκετό για την αναπλήρωση των αποθεμάτων.

Οι απαγορεύσεις χρήσης νερού θα αφορούν σύντομα συνολικά περισσότερα από 24 εκατομμύρια άτομα.

Η South West Water ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει τους δικούς της περιορισμούς «προσωρινής απαγόρευσης χρήσης» από τα μεσάνυχτα της 23ης Αυγούστου -θα είναι η πρώτη απαγόρευση της εταιρείας εδώ και περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα.

Η απαγόρευση σημαίνει ότι οι πελάτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανένα λάστιχο, συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων συστημάτων άρδευσης, για το πότισμα του κήπου ή των φυτών, τον καθαρισμό αυτοκινήτου, τοίχων ή μονοπατιών, το γέμισμα πισίνας ή σιντριβανιού.

Ωστόσο, οι πολίτες εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε από αυτές τις δραστηριότητες, εάν χρησιμοποιούν νερό από ένα κουβά ή ποτιστήρι ή χρησιμοποιούν νερό που δεν προέρχεται από το δίκτυο, όπως νερό της βροχής.

Πηγή: iefimerida.gr