Μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις από της Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο κάτω των 16 ετών, Γιορτή Ελιάς, 12ο Αντάμωμα Φίλων της Παράδοσης, Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Κριθαριά και την Αγχίαλο, Γιορτή Αμυγδάλου και μουσική εκδήλωση Ελληνοαυστριακό Καλοκαίρι, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία από 18 έως 27 Αυγούστου, με Συνδιοργανώτρια Αρχή την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Αναλυτικά από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Δράκεια η Γιορτή Ελιάς και Αγροτικού Βίου με πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Δράκεια». Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα δέκα τελευταία χρόνια, προσελκύοντας κοινό από την ευρύτερη περιοχή, θα πλαισιώνεται από πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως έκθεση φωτογραφίας, θεατρική παράσταση, βραδιά γευσιγνωσίας και το φεστιβάλ-παρουσίασης παραδοσιακών χορών που θα γίνει στις 21/8. Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις δράσεις.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και ο Αναπτυξιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δράκεια» που κατέθεσε αίτημα συνδιοργάνωσης σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Δράκειας.
Στις 19 Αυγούστου στον Ριζόμυλο με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού, Αθλητικού Συλλόγου Ριζομύλου «Η Διάπλαση», πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 12ο Αντάμωμα των Φίλων της Παράδοσης. Πρόκειται για εκδήλωση αφιερωμένη στον διωγμό – ξεσηκωμό και γενοκτονία του Προσφυγικού Ελληνισμού της Βόρειας και Ανατολικής Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας-Καππαδοκίας και περιλαμβάνει ομιλίες ατόμων που έλκουν την καταγωγή τους από τις παραπάνω περιοχές και χορούς και τραγούδια με τους ήχους επταμελούς παραδοσιακής ορχήστρας. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η Διάπλαση», που κατέθεσε αίτημα συνδιοργάνωσης σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Στις 20 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού, Εξωραϊστικού, Αθλητικού και Αλιευτικού Συλλόγου Κριθαριάς & Πλάκες Βόλου Ν. Μαγνησίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κριθαριά, πολιτιστική εκδήλωση με παρουσίαση παραδοσιακής -λαϊκής μουσικής και χορών. Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων με τον Πολιτιστικό, Εξωραϊστικό, Αθλητικό και Αλιευτικό Σύλλογο Κριθαριάς & Πλάκες Βόλου Ν. Μαγνησίας ο οποίος κατέθεσε σχετικό αίτημα συνδιοργάνωσης.
Στις 20 και 21 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροθηβών «Φθιώτιδες Θήβες», θα πραγματοποιηθεί η «Γιορτή Αμυγδάλου». Πρόκειται για ολοήμερες δράσεις για την ανάδειξη του σημαντικού αυτού προϊόντος, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ενημερωτικές ομιλίες σχετικές με την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και τη συμβολή του αμύγδαλου στην οικονομία και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση γεωργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού για την καλλιέργεια και συγκομιδή του, έκθεση εδεσμάτων με βάση το αμύγδαλο και μουσική εκδήλωση. Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροθηβών «Φθιώτιδες Θήβες».
Στις 21 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου θα διοργανωθεί στην κεντρική πλατεία – πάρκο της Νέας Αγχιάλου μουσική εκδήλωση ώστε να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι τον παραδοσιακό τρόπο διασκέδασης των Αγχιαλιτών. Πρόκειται για το Τζιαφέτι, μια ιδιαίτερη αναφορά και αναβίωση του παραδοσιακού τρόπου διασκέδασης των Αγχιαλιτών προγόνων μας. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων με τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου.
Στις 22 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» θα πραγματοποιηθεί στο Μπούρτζι της Σκιάθου μεγάλη μουσική εκδήλωση. Πρόκειται για μουσική παράσταση εγχόρδων η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων εκδηλώσεων του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο κάτω των 16 ετών θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από τις 21 έως τις 27 Αυγούστου, με συνδιοργανωτές την Κολυμβητική Ομοσπονδία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για το πρώτο και εναρκτήριο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης για αγόρια ηλικίας 16 ετών και νεότερα. Συμμετέχουν 26 Εθνικές ομάδες αγοριών Κ16. Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στο Εθνικό κολυμβητήριο Βόλου και στο Κλειστό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος». Σκοπός του πρωταθλήματος είναι να διαδοθεί το άθλημα της Υδατοσφαίρισης σε συνδυασμό με την ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος και του «Ευ Αγωνίζεσθε». Το μεγάλο αυτό αθλητικό ραντεβού θα αναδείξει την φιλοξενία της Μαγνησίας σε εκπροσώπους από όλο τον κόσμο. Με δεδομένη την μεγάλη συμμετοχή Εθνικών ομάδων από όλο τον κόσμο καθώς και την παρουσία εκατοντάδων μελών οικογενειών που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα και θα επισκεφτούν για δέκα περίπου ημέρες τον Βόλο θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία ενώ παράλληλα θα αναδειχθούν τα πολιτιστικά, φυσικά, γαστρονομικά και λοιπά χαρακτηριστικά της πόλης στους ξένους επισκέπτες.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».