Σκυλακάκης: Πάνω από €200 εκατ. τον Αύγουστο για το ενεργειακό κόστος

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, απέναντι στην εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, επανέλαβε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Αυτό, είπε, είναι το μόνο οικονομικό μέτρο που έχει «κλειδώσει», υπογραμμίζοντας πως μόνο τον Αύγουστο δόθηκαν πάνω από 200 εκατ. ευρώ (μέσω του Power Pass).

Οι τιμές του φυσικού αεριού είναι δεκαπλάσιες από ό,τι ήταν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό, τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, είναι ένα πρόβλημα που δεν μας αφήνει να κάνουμε μόνιμο προγραμματισμό, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πρέπει να είναι κάποιος μάντης Κάλχας για να προβλέψει τις τιμές του φυσικού αερίου».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην πορεία του Προϋπολογισμού και δη των δημοσίων εσόδων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομιών, θέλησε να σημειώσει πως δεν είναι τόσο μεγάλη η υπέρβαση που καταγράφεται στο επτάμηνο (δείτε το το βίντεο κάτω), αφού συμπεριλαμβάνονται τα τέλη κυκλοφορίας και η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, έχουμε μια πολύ καλή απόδοση της οικονομίας που αντανακλάται και στα έσοδα, εφόσον έχουμε και μειωμένους φόρους, και «κλειδί» για να συνεχιστεί ο ενάρετος κύκλος της ελληνικής οικονομίας είναι –όπως επεσήμανε– να μην ανατραπεί από πολιτική αστάθεια.

Πηγή: Protagon.gr