Gov.gr Wallet: Αυτά είναι τα νέα έγγραφα που έρχονται στο κινητό μας

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά τα αντίγραφα των αστυνομικών ταυτοτήτων και των διπλωμάτων οδήγησης, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες για νέα έγγραφα και νέες υπηρεσίες, μέσω του Gov.gr Wallet.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, στη λίστα αναμένεται να ενταχθούν στοιχεία για τα οχήματα των πολιτών (άδεια κυκλοφορίας κ.λπ.), τη δημοτολογική και ληξιαρχική κατάσταση, αλλά και έγγραφα όπως κάρτα ανεργίας, απολυτήρια λυκείου, πτυχία πανεπιστημίων κ.λπ.

Επίσης, θα προστεθεί σύντομα η υπηρεσία των ειδοποιήσεων για προθεσμίες που αφορούν τον πολίτη. Η αρχή, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, θα γίνει με την επόμενη ημερομηνία ελέγχου από ΚΤΕΟ για τα οχήματα των πολιτών και σταδιακά θα προστεθούν και άλλες τέτοιες χρήσιμες και κρίσιμες ενημερώσεις για τον χρήστη.

Η κεντρική ιδέα είναι το κινητό και η ελληνική εφαρμογή να αντικαταστήσουν τον γεμάτο έγγραφο “χαρτοφύλακα” που πρέπει να χρειαζόταν να κουβαλά προκειμένου να πραγματοποιήσει συναλλαγές κ.α. με το Δημόσιο ή και με τις τράπεζες.

Ήδη, σε λιγότερο από έναν μήνα έχουν εκδοθεί 650.000 ψηφιακά αντίγραφα αστυνομικών ταυτοτήτων και 500.000 ψηφιακά αντίγραφα διπλωμάτων οδήγησης στην εφαρμογή του Gov.gr Wallet και το επόμενο βήμα είναι η επέκταση στις τράπεζες και την κινητή τηλεφωνία.

Πηγή: enikonomia.gr