Μαγεύουν οι εικόνες από το σέλας που κατέγραψε αστροναύτης της NASA

Εκπληκτικές εικόνες που δείχνουν το σέλας σε όλο του το μεγαλείο κατέγραψε ένας αστροναύτης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι εικόνες αιχμαλωτίζουν το φαινόμενο που προκλήθηκε από μια τεράστια στεμματική εκπομπή μάζας (αγγλ. Coronal Mass Ejection), μια μορφή ηλιακής δραστηριότητας που συνοδεύεται από μεγάλης κλίμακας εκτόξευση πυκνού υλικού από το ηλιακό στέμμα προς τον μεσοπλανητικό χώρο.
Η δραστηριότητα αυτή πυροδότησε γεωμαγνητικές καταιγίδες στον πλανήτη μας, με αποτέλεσμα το εκπλητικό αυτό θέαμα.

 

Ο αστροναύτης της NASA Μπομπ Χάινς, που κατέφθασε στον ΔΔΣ ως συμμετέχων της αποστολής Crew-4 της SpaceX τον περασμένο Απρίλιο, τράβηξε τις υπέροχες φωτογραφίες.

«Ασύλληπτα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ σέλας σήμερα! Ευγνώμων για την πρόσφατη ηλιακή δραστηριότητα που είχε ως αποτέλεσμα το υπέροχο αυτό θέαμα» γράφει στην ανάρτησή του.

Ο Χάις τράβηξε τις φωτογραφίες από το πανοραμικό παρατηρητήριο Cupola που διαθέτει επτά παράθυρα και προσφέρει θέα της Γης που κόβει την ανάσα.

Το σέλας προκαλείται όταν σωματίδια από εισερχόμενες ηλιακές καταιγίδες συγκρούονται με αέρια στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, δημιουργώντας αυτή τη μαγευτική «έκρηξη χρώματος».

 

hines_1
hines_2
hines_3

Πηγή: Daily Mail