Η Εισαγγελία Βόλου “καλεί” την Interpol για τα κυκλώματα απάτης – Δύο νέα θύματα

Την συνδρομή  της Interpol στην εξιχνίαση υποθέσεων που αφορούν απάτες εις βάρος πολιτών, ζητάει η Εισαγγελία του Βόλου. Οι εγκληματίες έχουν γίνει πιο ευέλικτοι, εκμεταλλεύονται αστραπιαία τις νέες τεχνολογίες και προσαρμόζουν τις επιθέσεις τους χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους.

Στην πρώτη περίπτωση, μια γυναίκα δέχτηκε κλήση από επενδυτική σύμβουλο με το όνομα Άννα… αγνώστων λοιπών στοιχείων και συναίνεσε να δώσει χρήματα για να εγγραφεί σε πλατφόρμα επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας. Κατέβαλε 250 ευρώ για την εγγραφή και τις αμέσως επόμενες ημέρες 1500 ευρώ, για να μετέχει στο χρηματιστηριακό παιχνίδι. Αυτό που υποσχέθηκε το μέλος του κυκλώματος με σκοπό την εξαπάτηση της ανυποψίαστης γυναίκας,  ήταν πως το ποσό που θα κληθεί να επενδύσει είναι μηδαμινό σε σχέση με τις υποτιθέμενες υπέρογκες αποδόσεις στις τοποθετήσεις.

Η “επενδυτική σύμβουλος” μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας  ενημέρωσε το θύμα  πως απέδωσαν οι κινήσεις “ματ” και έχει κερδίσει 55.000 ευρώ… με τη διαφορά πως πρέπει να καταβληθούν 2000 ευρώ ως εγγύηση σε τράπεζα της Βρετανίας για να επιτραπεί η κατάθεση των χρημάτων στον λογαριασμό της. Τα χρήματα κατατέθηκαν από το θύμα στην επενδυτική σύμβουλο, που θα προχωρούσε ως εκπρόσωπος της πελάτισσας στην συναλλαγή, για την αποδέσμευση των 55.000 ευρώ. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της μαζί με συνολικά 3.750 ευρώ που της είχε καταβάλει το θύμα…

Στη δεύτερη περίπτωση έκαναν “φτερά” από τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας στον Βόλο 13.500 ευρώ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας θέλησε να κάνει πληρωμές και μπήκε σε διαδικτυακό περιβάλλον ελληνικής τράπεζας που όμως είχαν αντιγράψει απατεώνες και η ιστοσελίδα ήταν ψεύτικη. Λίγα λεπτά αργότερα και την ώρα που προσπαθούσε να εκτελέσει τις συναλλαγές του, η τράπεζα τον ενημέρωσε πως από τον λογαριασμό είχαν μεταφερθεί 13.500 ευρώ. Οι απατεώνες είχαν κλέψει τους κωδικούς και είχαν προλάβει να μεταφέρουν όσα χρήματα διέθετε στον λογαριασμό  της η επιχείρηση.

Η Εισαγγελία Βόλου που ζητάει τη συνδρομή της Interpol για να εντοπιστούν οι δράστες στους λογαριασμούς των οποίων κατέληξαν τα χρήματα.