NASA: Ακούστε τον ανατριχιαστικό ήχο μιας μαύρης τρύπας στο διάστημα!

Στο διάστημα και να φωνάξει κάποιος είναι γνωστό ότι κανένας δεν θα τον ακούσει. Πρόκειται για ένα γεγονός που χρησιμοποίησε και σαν ατάκα η ταινία “Alien” του 1979, εκτός όμως αν πρόκειται για την περίπτωση μια μαύρης τρύπας.

Η NASA αποκάλυψε τον ήχο που βγάζει μια μαύρη τρύπα στο κενό του διαστήματος και το ίντερνετ είναι οριακά τρομοκρατημένο. Μέσα από το Twitter της NASA, δημοσιεύθηκε ένα απόσπασμα του αρχείου που κατέγραψε, με τον ήχο μάλιστα να έχει μιξαριστεί κατάλληλα ούτως ώστε να ακούγεται από το ανθρώπινο αυτί.

Ο ήχος της μαύρης τρύπας τοποθετήθηκε αρχικά περίπου 57 οκτάβες κάτω από το μέσο Ντο, όντας μη αντιληπτός στο ανθρώπινο αυτί. Οι αστρονόμοι, όμως, κατάφεραν μέσα από την ειδική διαδικασία της “ηχοποίησης” να μεταφράσουν τα δεδομένα σε ήχο, ώστε να γίνεται αντιληπτός από το ανθρώπινο αυτί.

Οι απόκοσμοι ήχοι προέρχονται από μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του σμήνους γαλαξιών Περσέας, το οποίο απέχει περίπου 55 εκατομμύρια φωτός από τη Γη. Μάλιστα στην ανάρτησή της η NASA αναφέρεται στην λανθασμένη αντίληψη ότι δεν υπάρχει ήχος στο διάστημα:

“Η λανθασμένη αντίληψη ότι δεν υπάρχει ήχος στο διάστημα προέρχεται επειδή το μεγαλύτερο μέρος του χώρου είναι ένα κενό, που δεν παρέχει κανένα τρόπο να ταξιδέψουν τα ηχητικά κύματα. Ένα σμήνος γαλαξιών έχει τόσο πολύ αέριο που έχουμε συλλάβει τον πραγματικό ήχο. Εδώ ενισχύεται και αναμιγνύεται με άλλα δεδομένα, για να ακούσετε μια μαύρη τρύπα!”

Οι αντιδράσεις στα social media

Χιλιάδες χρήστες του Twitter σχολίασαν την αποκάλυψη της NASA και ακούγοντας τον ήχο οι περισσότεροι τον περιέγραψαν σαν “δαιμονικό”, “στοιχειωμένο’ ή ότι “προέρχεται από ταινία τρόμου”. Δείτε μερικά tweets παρακάτω: