Αρχική Τεχνολογία - Επιστήμη TikTok: Το τεστ που σου δείχνει πόσο έχει φθαρεί η ακοή σου...

TikTok: Το τεστ που σου δείχνει πόσο έχει φθαρεί η ακοή σου στο πέρασμα των χρόνων

Τι συμβαίνει όσοι οι άνθρωποι μεγαλώνουν

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια ανάρτηση στο TikTok, με ένα τεστ που δείχνει την ηλικία της ακοής αυτού που το κάνει.

Το video ανέβηκε από τον Justin Agustin και ήδη το έχουν δει σχεδόν 11 εκατομμύρια άνθρωποι, έστω και αν όλοι δεν συμφωνούν με το αποτέλεσμα που βγάζει.

Πριν ξεκινήσουμε όμως με τις λεπτομέρειες του τεστ, πρέπει να σημειώσουμε πως όσοι οι άνθρωποι μεγαλώνουν σε ηλικία, η υψηλότερη συχνότητα που μπορούμε να ανιχνεύσουμε ακουστικά μειώνεται. Κάτι που σημαίνει πως η ηλικία της ακοής μας, μπορεί να εκτιμηθεί από την συχνότητα που μπορούμε να ακούσουμε.

Στο κλιπ που ανέβασε ο διάσημος TikToker, αναπαράγεται ένας ήχος με υψηλό τόνο και σταδιακά αυξάνεται σε συχνότητα, κάνοντάς τον να ακούγεται όλο και πιο ψηλά. Όσο αυξάνεται η συχνότητα, η ηλικία που εμφανίζεται μειώνεται δίνοντας μια ένδειξη ως προς την «ηλικία του αυτιού σας».

@justin_agustin I found a more accurate hearing test than my previous one. How old is your hearing? Cr: @jarred jermaine for this test #hearingtest #earagetest #hearingloss #health #sound #healthtok ♬ original sound – Justin Agustin

news.gr