Βόλος: Οικογένειες “ήρθαν στα χέρια” για το …κλιματιστικό – Βία και απειλές

Οι απειλές στον οικογενειακό προγραμματισμό από τα υπέρογκα έξοδα, καταλήγουν σε μεγάλες οικογενειακές κρίσεις και η κατάσταση έχει ξεφύγει πέραν κάθε νοσηρής φαντασίας.
Στον “αέρα” τινάζεται η ηρεμία οικογενειών… με αφορμή τους λογαριασμούς ρεύματος. Η απόφαση μιας γυναίκας να θέσει σε λειτουργία το κλιματιστικό, το Σάββατο στον Βόλο, προκάλεσε την οργή του συζύγου της. Το ζευγάρι μάλωσε άσχημα για το ενδεχόμενο επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού με αυξημένο λογαριασμό ρεύματος, στον οποίο δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά και κατέληξαν στο τμήμα . Τρια παιδιά, με τα έξοδα να “τρέχουν” και οι λογαριασμοί να “πνίγουν” το ζευγάρι, ηταν η αφορμή το κλιματιστικό για να ξεσπάσει “πόλεμος” και να διαταχθεί προκαταρκτική από την εισαγγελία.

Ο άντρας έπιασε την συζυγό του από τα χέρια και την τράνταζε , ειπώθηκαν βαριές κουβέντες και απειλές, με αποτέλεσμα να φτάσουν  στις καταγγελίες και τα δικαστήρια.
Την ίδια ημέρα, στο Νότιο Πήλιο, ένας πατέρας έκανε κεφαλοκλείδωμα στον 35 χρονο γιό του, με την ίδια αφορμή. Τόλμησε… να ανάψει το κλιματιστικό και “έγινε” σύρραξη . Ο πατέρας οικονομικά αδύναμος να σηκώσει το βάρος των λογαριασμών, τα έβαλε με τον γιό του επειδή έκανε την κίνηση να πατήσει το τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού. Ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία.

Kentavros