Η παρακμή, ο εκφυλισμός και η μεγάλη επιτυχία του Αχιλλέα Μπέου

Το χειρότερο δεν είναι ότι ένας δήμαρχος λύνει τις διαφορές του συμπεριφερόμενος όπως οι νταήδες της νύχτας. Το χειρότερο είναι ότι θεωρεί τη συμπεριφορά αυτή φυσιολογική για κάθε λαϊκό άνθρωπο. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι για τον πρωθυπουργό, τον δεσπότη, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, ένα ολόκληρο κόμμα όπως η ΝΔ, κάποιους άλλους μεγαλόσχημους, για τους εκδότες της δραχμής, και διάφορους ξεπεσμένους ”αστικούς γόνους”, απλά είναι Κυριακή. Μαζί τους και πολλοί “οικογενειάρχηδες” που τον θαυμάζουν και πολύ θα θέλανε να του μοιάσουν.
Βίντεο παρουσιάζει έναν δήμαρχο να χτυπά άνθρωπο και στην σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα αποθεώνεται από 1500 ανθρώπους, που του δίνουν συγχαρητήρια για την πράξη του.
Εξέδωσε ανακοίνωση και είπε πως ο χριστιανός που έπεσε στα χέρια του και στα χέρια του συνοδού του, τού έβρισε την μάνα και τον αδελφό. Δεν ξέρουμε τι προηγήθηκε. Στο βίντεο πάντως είδαμε κάποιον να τις “τρώει” και τίποτα άλλο. Ποιος πιστοποιεί ότι ο κρανιοφόρος οδηγός μηχανής του έθιξε τα ιερα και τα όσια; Ουδείς. Αλλά και εάν ακόμα συνέβαινε , σταματάς το αυτοκίνητο και πλακώνεις στο ξύλο τον κάθε “πειραγμένο”, που σε βρίζει στον δρόμο; Ο Α. Μπέος καθυβρίζει χυδαία σε συνεντεύξεις , στα δημοτικά συμβούλια , στις κάμερες και στα ραδιόφωνα , ανθρώπους που δεν έχει ανταλλάξει ούτε κουβέντα. Γιατί; Γιατί έτσι, χωρίς λόγο. Γιατί υπάρχουν και ζουν οι “οχτροί” του. Μετά τις χυδαιότητες σπεύδει να υπενθυμίσει βέβαια πως είναι πατέρας πέντε παιδιών και καλός χριστιανός, γιατί βρισίδι, βία, οικογένεια και θρησκεία … πάνε πακέτο. Ενα “πακέτο” που πουλάει.
Ο Α. Μπέος όμως αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.
Μπράβο γιατί κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια με τις πράξεις του και το παράδειγμά του όλα αυτά τα ένστικτα που μεγάλο τμήμα του κόσμου δεν κρύβει πλέον και τα εκδηλώνει χωρίς ενδοιασμούς.
Ξύλο, τραμπουκισμός, βρισίδια και απειλές, το… όπιο στον Βόλο.
Παρακμή και εκφυλισμός λέγεται όμως αυτό, αλλά και τρόμος για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που δικαιολογεί την βια. Οταν όμως σιωπούν , αποδέχονται και επικροτούν την βίαιη συμπεριφορά η Εκκλησία και ο Μητροπολίτης στο όνομα των επιχορηγήσεων, αλλά και οι βουλευτές για τα ελεεινά παιχνίδια τους, σου λέει και ο κάθε “λαϊκός” φεισμπουκάς ψηφοφόρος … εδώ είμαστε. Να βλέπουμε αρένα, να είμαστε αρένα , να ζητάμε κι΄άλλο σάπισμα του καθενός που βρίσκεται στον δρόμο μας και ο δήμαρχος να οδηγεί τον όχλο δίνοντας το παράδειγμα.

Όσο για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, για το οποίο όλοι πληρώνουμε και το οποίο “πρωταγωνιστούσε” στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού ενός ανθρώπου; Φανταζόμαστε ότι κάποιοι αρμόδιοι θα ελέγξουν για ποιο λόγο μετακινήθηκε στην Αθήνα Σαββατιάτικα, με ποια παραστατικά και ποιος τα υπόγραψε, ποιος το οδηγούσε και αν είχε άδεια να οδηγήσει υπηρεσιακό αυτοκίνητο, ποιοι «συγγενείς και φίλοι» επέβαιναν κλπ κλπ.
Και να μην ξεχάσουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον προεδροδήμαρχο για το σημερινό ματς της ομάδας του με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο Καραϊσκάκη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ