Άγριο ξύλο σε στεριά …και θάλασσα-“Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες” στο Τρίκερι

Τραγελαφικές σκηνές στο Παλιό Τρίκερι με ιδιοκτήτες θαλάσσιων ταξί να «πιάνονται» στα χέρια. Στον καυγά που έγινε στην προβλήτα μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, μπήκε στη μέση και ένας 16χρονος, και το σόου από την στεριά συνεχίστηκε… μέσα στη θάλασσα.
Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου βούλιαζαν στο νερό και έριχναν μπουνιές ο ένας στον άλλον…
Όλο το σκηνικό, βγαλμένο από ταινία διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια ντόπιων και τουριστών, στην προβλήτα, που είχαν δεμένα τα σκάφη τους, δύο ιδιοκτήτες θαλάσσιων ταξί.
Το επεισόδιο είχε ως αφορμή την λεκτική επίθεση που δέχτηκε ένας 24χρονος οδηγός θαλάσσιου ταξί από 43χρονο ιδιοκτήτη, για επικίνδυνους ελιγμούς στη διαδρομή από τον Αλογόπορο προς το νησί. Τα «αίματα άναψαν» και στον καυγά παρενέβη ο 16χρονος αδελφός του 24χρονου και ένας φίλος του 43χρονου, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο σημείο να τους χωρίζουν οι τουρίστες. Τρέχοντας έφτασε στο επεισόδιο και ο 51χρονος πατέρας των δύο αγοριών, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του το σκάφος που οδηγούσε 24χρονος και μπήκε και αυτός στον «χορό».
Όταν όλοι είχαν γίνει ένα «κουβάρι» και αντάλλασσαν μπουνιές και κλωτσιές, ο 43χρονος με τον 16χρονο βρέθηκαν στη θάλασσα. Βούλιαζαν και τραβούσαν ο ένας τα μαλλιά του άλλου.
Στο Νοσοκομείο κατέληξε για πρώτες βοήθειες ο 16χρονος καταγγέλλοντας ότι ο 43χρονος του δάγκωσε το αυτί, με τον δεύτερο να δηλώνει ότι ο ανήλικος χτύπησε στο σκάφος κατά τη διάρκεια του τσακωμού.
Όλοι οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο και ο καυγάς συνεχίστηκε στα κρατητήρια του Λιμενικού. Ο πατέρας των δύο νεαρών επιτέθηκε στον 43χρονο και πήγε να τον πνίξει γιατί δάγκωσε το παιδί του.
Μετά τις μηνύσεις κρατήθηκαν οι δύο ιδιοκτήτες των θαλάσσιων ταξί, ο ενήλικας γιος του ενός και ο 34χρονος φίλος του δεύτερου. Ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Στη συνέχεια, όλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και παραπέμφθηκαν σε ρητή δικάσιμο.