Αιχμές Όλγας Κεφαλογιάννη για παρακολουθήσεις

Στην υπόθεση των υποκλοπών, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η ίδια έστειλε, παράλληλα, ένα ηχηρό μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου για την επίκληση του «απορρήτου», σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο.

Ειδικότερα, η βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ σημείωσε με σαφήνεια και κατηγορηματικά ότι «όταν θέλουμε να μιλάμε για κάθαρση στον δημόσιο βίο, όταν θέλουμε να μιλάμε για ‘φως’, όταν λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές, τότε το απόρρητο, με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών. Και όλοι εμείς που υπηρετούμε τους θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε», σημείωσε με νόημα η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Η ίδια τόνισε ακόμα ότι για εκείνη «έχει πολλή σημασία, όταν λέμε ”όλα στο φως”, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο. Είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου», σημείωσε.

Τέλος, άφησε κάποιες υπόνοιες και για ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν γνώση ευαίσθητων πληροφοριών, ενώ δεν θα έπρεπε.

«Μάλιστα, κάποιοι που έχουν λάβει γνώση ευαίσθητων πληροφοριών, χωρίς να έχουν τυπικά αρμοδιότητα για να λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες, αυτοί καλύπτονται από το απόρρητο; Αναρωτιέμαι…», ήταν η αιχμή της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Πηγή: ethnos.gr