Μερικές αλήθειες

Του Γιώργου Ινεπολόγλου

Τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός της παραπληροφόρησης πρέπει να συζητήσουμε και μερικές αλήθειες. Είναι εύκολο να βρείτε στις σελίδες του διαδικτύου την λήξη της πανδημίας που έχει κηρύξει ο πλανητάρχης μας. Το ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπερνούν κατά μέσο όρο 7 ημερών τους 516, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Δείτε την φωτογραφία:

Οι πανδημίες δεν κρίνονται από τον αριθμό των νεκρών αλλά από τα κέρδη που αποφέρει η φαρμακευτική βιομηχανία. Ότι βγάλανε, βγάλανε. Καιρός να αλλάξουνε ρότα. Την σκυτάλη παραλαμβάνει η πολεμική βιομηχανία. Να φρεγάτες, να F35, να Rafale, να αναβαθμισμένα F16. Και το ανέκδοτο της ημέρας, οι ουκρανοί ζητούν άρματα μάχης Leopard και όχι ότι καπνίσει στην Γερμανία. Απύθμενο θράσος. Τώρα μάλιστα με την απελευθέρωση των πωλήσεων όπλων στην Κύπρο θα δέσει το γλυκό. Φυσικά μας έκαναν γνωστή και την επόμενη κίνηση αισχρής κερδοσκοπίας. Κορόιδα εσείς που αλλάξατε καυστήρες πριν λίγο καιρό και προμηθευτήκατε καυστήρες αερίου αλλάξτε τους σε καυστήρες πετρελαίου. Βέβαια αυτοί που μας το πρότειναν δεν ανέλαβαν και το κόστος της αλλαγής από την δική τους τσέπη ! ! ! Η δύση είναι κυριολεκτικά μία βιομηχανία που αδειάζει την τσέπη μας.

Το έργο των κυβερνήσεων είναι η παραγωγή πολιτικής και σε αυτό το πλαίσιο οι κυβερνητικές προτάσεις για την επιλογή του καυσίμου δεν μπορεί να είναι κοντόφθαλμες. Παραγωγή πολιτικής είναι η εξασφάλιση αυτών που προτείνεις σε βάθος χρόνου. Τι να περιμένεις από μία κυβέρνηση τύπου Macron που σκοπό είχε τα προηγούμενα χρόνια να τσαντίσει τους ανεμβολίαστους από το να παράγει πολιτική σταθερότητας. Η ενέργεια όπως το λέει η ίδια η λέξη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης για την παραγωγή έργου. Πρέπει να έχει την απόλυτη προτεραιότητα (μετά τον άνθρωπο) για τις υπεύθυνες κυβερνήσεις.

Και βέβαια η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Τα επόμενα βήματα ήδη έχουν γίνει. Αλλάξτε τα φώτα σας. Βάλτε τα νέας τεχνολογίας LED. Αλλάξτε τα αυτοκίνητά σας. Πάρτε ηλεκτρικά. Αλλάξτε το λιγνίτη. Βάλτε ανεμογεννήτριες. Και το κωμικοτραγικό ξέρετε ποιο είναι. όλα αυτά γίνονται με κάποια δικαιολογία τύπου «φιλικά στο περιβάλλον». Έτσι ο Βόλος αποφάσισε να καίει τα σκουπίδια του στην ΑΓΕΤ. Εντελώς «φιλική ενέργεια προς το περιβάλλον» ! ! !

Καλά όλα τα παραπάνω τα καταλαβαίνω. Μπορώ να συζητήσω, να απορρίψω ή να συμφωνήσω με κάτι. Το αδιανόητο είναι το σημερινό θλιβερό πανηγύρι. Και αυτό αποφέρει κέρδη διόλου βέβαια ευκαταφρόνητα. Δεν γνωρίζω τα κόστη αναμετάδοσης ενός τέτοιου γεγονότος, αλλά απλά υποθέτω ότι θα είναι μεγάλα. Συμπαραστέκομαι στο πένθος αλλά εδώ παίζουν με τον πόνο, την πολυτέλεια, το παραμύθι. Ποσώς με ενδιαφέρει αν ο τάδε πρίγκιπας φοράει καπέλο ή όχι. Ποσώς με ενδιαφέρει αν η λιμουζίνα που μεταφέρει ένα άψυχο σώμα είναι mercedes ή rolls royce. Όταν όμως αυτή η ψυχή έπαιξε κάποτε άσχημο ρόλο στην ιστορία ενός λαού, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Πριν λίγα χρόνια επισκέφτηκα την Λευκωσία στην ελεύθερη Κύπρο. Ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα που μου πρότειναν να δω ήταν τα «φυλακισμένα μνήματα».

Κάτω από αυτή την αγχόνη θανατώθηκαν οι ήρωες του Κυπριακού αγώνα

Τα μνήματά τους

Αυτό λοιπόν το άτομο αδιαφόρησε για τον απαγχονισμό και την απόδοση χάρης, παρόλο που οι αγωνιστές ήταν φυλακισμένοι και δεν αποτελούσαν κίνδυνο για την αποικιοκρατία της Βασιλικής οικογένειας. Αν λοιπόν Ελισάβετ στο διάβα σου συναντήσεις αυτούς του ήρωες, πρέπει να τους εξηγήσεις γιατί δεν έκανες κάτι για να τους απαλλάξεις από την αγχόνη ! ! !


Kentavros