“Χαώδης εφηβεία” η έκθεση του νεαρότερου ζωγράφου του Βόλου- Εκθέτει στο Café society

Τις εισόδους της στο κοινό άνοιξε η νέα έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Παπαδόπουλου, που φιλοξενείται  στον χώρο «Café society» (Τ. Οικονομάκη 51) και θα διαρκέσει έως και τις 15 Οκτωβρίου.

Τα νέα έργα ζωγραφικής του Μιχάλη Παπαδόπουλου δημιουργήθηκαν υπό τον τίτλο «Χαώδης εφηβεία».

Πρόκειται για έργα που έχουν σχέση με την εφηβεία του νεαρής ηλικίας Βολιώτη καλλιτέχνη, με έντονα χρώματα, παραμορφωμένες φιγούρες, έλλειψη στη δομή σχεδίου.

Ο εικαστικός, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μόλις 23 χρόνων, είναι ο νεότερος ζωγράφος στον Βόλο.
Ένας νέος άνθρωπος που αφιερώνει τη ζωγραφική του στην ανθρώπινη ύπαρξη, με έντονη την ανάδειξη των εσωτερικών αναζητήσεων, μα πάνω από όλα στα έργα του κυριαρχεί λαχτάρα και πίστη για την ύπαρξη και τη ζωή. Ζωγραφική «πολιτική» και επίκαιρη, μια πράξη αντίστασης ένα είδος διαμαρτυρίας απέναντι στην ασυνειδησία.
Όχι, η ζωγραφική του δεν συντάσσεται στους σκοπούς της αισθητικής και της διακόσμησης.
Ο ίδιος,  τονίζει πως  εντάσσει την ανθρώπινη φιγούρα μέσα σε φανταστικά και ρεαλιστικά, ιδανικά αλλά και εφιαλτικά περιβάλλοντα που αποπνέουν τη ρευστότητα και τη σκληρότητα της εποχής. Επενδύει στη δραματική απεικόνιση με πολύ τρυφερά στοιχεία και πολλές φορές τα έργα του με πραγματικά οδυνηρό τρόπο σε οδηγούν στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος εικαστικός που τελείωσε τις σπουδές του στο ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, μας καλεί μέσα από τα έργα του να δούμε τι είναι σημαντικό στην πραγματικότητα γιατί για εκείνον η τέχνη δεν είναι σκοτεινή.