Andrea Bocelli – Ο διάσημος τενόρος που βλέπει με τα μάτια της ψυχής

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1958 γεννήθηκε ο διασημότερος τενόρος της γενιάς του, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Andrea Bocelli 

Από ένα μικρό χωριό στην Τοσκάνη στα στάδια του πλανήτη. Η ιστορία του Andrea Bocelli είναι η ιστορία ενός μοναδικού ταλέντου. Μια μουσική ιδιοφυΐα.

Bocelli story

Η αλήθεια είναι ότι ο Andrea Bocelli δεν θα μπορούσε να ήταν παρά τραγουδιστής. Ένας τραγουδιστής όπερας, γεμάτος ταλέντο και τόλμη. Χαρακτηριστικό είναι ότι η αναπηρία του δεν στάθηκε εμπόδιο να κυνηγήσει το όνειρό του.

Γεννήθηκε στη μικρή πόλη La Sterza, όχι πολύ μακριά από την Πίζα. Αλλά, αν η μητέρα του ακολουθούσε τις εντολές του γιατρού, δεν θα είχε γεννηθεί ποτέ. Μάλιστα, οι γονείς του συμβουλεύτηκαν να επιδιώξουν την υιοθεσία. Οι γιατροί γνώριζαν ότι το παιδί της Edi και του Alessandro θα είχε αναπηρία.

Αλλά η αγάπη της οικογένειας είναι πιο δυνατή και ο Andrea γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1958. Όλοι γνώριζαν ότι είχε προβλήματα με την όρασή του και, τελικά, η διάγνωση ήταν: συγγενές γλαύκωμα. Όταν έφτασε στα δώδεκά του χρόνια, κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος παίζοντας ποδόσφαιρο, έχασε την όρασή του εντελώς.

Παιδική ηλικία και μουσική

Κανείς στην οικογένειά του δεν είχε μουσικό ή θεατρικό υπόβαθρο. Η οικογένειά του είχε ένα αγρόκτημα, όπου πουλούσε μηχανήματα και έφτιαχνε κρασί. Ωστόσο, τον έλκυαν τα όργανα και το πάθος του ξεκίνησε στα 6 του, όταν έμαθε να παίζει πιάνο. Αργότερα, έμαθε να παίζει φλάουτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, κιθάρα και ντραμς.

Αν υπήρχε όργανο, θα το έπαιζε. Τουλάχιστον έτσι φαινόταν.

Η μουσική ήταν η άνεση του Bocelli, ο ασφαλής χώρος του. Και η τενορική φωνή του έχει γίνει παρηγοριά για πολλούς κατά τις δεκαετίες της καριέρας του. Το οποίο ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 14 ετών με τη νίκη στο διαγωνισμό Margherita d`Oro in Viareggio.

Αργότερα, πήγε στη νομική σχολή και οι συναυλίες του σε πιάνο μπαρ πλήρωναν τα δίδακτρα.

H μητέρα του, Edi, ήταν πάντα η πρώτη υποστηρίκτριά του η οποία πίστευε στο ταλέντο του.

Το 2018 στην τηλεοπτική εκπομπή «Domenica In», θυμήθηκε την καριέρα, τα λάθη και την έμπνευση του Bocelli. Κάποτε νοσηλεύτηκε στο Τορίνο και άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τη συμφωνική μουσική.

«Ξέχασε τα πάντα για τις θεραπείες και το νοσοκομείο ήταν γοητευμένος από τη μουσική» είπε χαρακτηριστικά.

Aπό τα τοπικά πιάνο μπαρ μέχρι τις διεθνείς σκηνές

Ο Bocelli ακολούθησε την αγάπη του για τη συμφωνία και τη φωνή του τενόρου. Η πρώτη του επιτυχία έγινε το 1992, όταν ηχογράφησε μια κασέτα επίδειξης του “Miserere” για τον Zucchero Fornaciari. Δύο χρόνια αργότερα, συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, αγγίζοντας το ευρύ ιταλικό κοινό.

Ο Ιταλός τενόρος έφτασε στη διεθνή φήμη με το τραγούδι Con te partirò. Χάρη στο ντουέτο του με τη Sarah Brightman το 1997, το τραγούδι έγινε viral.

Τime to say goodbye

Όλα αυτά τα χρόνια αργότερα, ακόμη και ο Bocelli εξακολουθεί να αγαπά αυτό το τραγούδι.

“Τραγούδια όπως το “Time to Say Goodbye” εξακολουθούν να προκαλούν πολλή συγκίνηση μέσα μου ακόμα και τώρα, όταν το ερμηνεύω σε μια συναυλία”, είπε στους The Talks, “είναι ένα τραγούδι που έχει γίνει κλασικό με τον δικό του τρόπο, όλα σε όλο τον κόσμο, εισχωρώντας στις καρδιές των ανθρώπων».

H αγάπη του για την Ιταλία

Μετά το 1997, η καριέρα του Bocelli είχε ανοδική πορεία. Το 2017, η ταινία The Music of Silence έφερε τη ζωή του στη μεγάλη οθόνη. Το 2021, μαζί με τον γιο του (επίσης τραγουδιστής) ταξίδεψαν στην Κίνα για να εμφανιστούν στο Φεστιβάλ της Άνοιξης.

Είναι πραγματικά ένα παγκόσμιο ταλέντο που πάντα επιστρέφει στο αγαπημένο του Μιλάνο.

Θα μπορούσε να είχε ζήσει στο Λος Άντζελες, ως ο πιο διάσημος εν ζωή Ιταλός τραγουδιστής. Θα μπορούσε να ζήσει οπουδήποτε. Όμως παραμένει στην Ιταλία μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του.

Ο Andrea Bocelli έχει τρία παιδιά : τον Matteo, τον Amos και τη Virginia. Η Virginia είναι η νεότερη κι ασχολείται ήδη πολύ με τη μουσική. Ο Andrea Bocelli τραγουδάει ένα ιδιαίτερα συγκινητικό τραγούδι μαζί με τον γιο του, τον Matteo.

Μουσική που δίνει ελπίδα

Την άνοιξη του 2020, η Ιταλία ήταν το επίκεντρο της πανδημίας. Ο αριθμός των θυμάτων αυξανόταν κάθε μέρα, σε μια τρομακτική ανοδική κλίση. Για να γιορτάσει το Πάσχα και να φέρει ειρήνη, ο Bocelli τραγούδησε στον Θόλο του Μιλάνου, έρημο μέσα και έξω. Το τελευταίο τραγούδι ήταν το “Amazing Grace”, ένα μήνυμα ελπίδας.

Πηγή: klik.gr