Αποκάλυψη: Μέτοχος της Predator πούλησε τις μετοχές του την παραμονή της αποκάλυψης Ανδρουλάκη

Μια σοβαρή αποκάλυψη για το τι συμβαίνει με το predator με το οποίο επιχειρήθηκε η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, κάνει το Inside Story και οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Ελίζα Τριανταφύλλου.

Σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι δυο δημοσιογράφοι, ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος που ήταν μέτοχος της εταιρείας Intellexa που εμπορεύεται στην Ελλάδα το κακόβουλο λογισμικό predator, πούλησε τις μετοχές του στην μαμά εταιρεία…μόλις την παραμονή της αποκάλυψης ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Και όπως αναφέρεται στον κυπριακό τύπο “οι μόνοι που λογικά γνώριζαν (τότε) ότι την επόμενη ημέρα θα ενημερωνόταν ο Ν. Ανδρουλάκης για την παρακολούθησή του ήταν σίγουρα αυτοί που τον παρακολουθούσαν”.

Σημειώνεται ότι ο Φέλιξ Μπίτζιος που πούλησε τις μετοχές του, εκτός από τη συμμετοχή του στην Intellexa που εμπορευόταν το κακόβουλο λογισμικό, εμπλέκεται και σε άλλη εταιρεία, την Krikel, που έχει συνάψει 6 απόρρητες συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο.

Ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος ήταν συνεταίρος στην Intellexa μέσω της εταιρείας Santinomo στην Κύπρο. Η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να ιδρύεται τον Σεπτέμβριο του 2019, με μοναδικό μέτοχο τον ίδιο. Λίγους μήνες μετά, τον Μάρτιο του 2020 ο Μπίτζιος αναλαμβάνει διαχειριστής στην Intellexa και το Μάιο του 2020 ελέγχει το 35% της Intellexa Ελλάδας, που αξιοποιούσε το Predator για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα.

Ο Ν. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για την παρακολούθησή του στις 5 Αυγούστου 2022. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 4 Αυγούστου 2022, αναρτήθηκε στην Κύπρο, αλλαγή της μετοχικής δομής της Santinomo. Με αυτήν, ο Φέλιξ Μπίτζιος εμφανίζεται αναδρομικά να μεταβίβασε τις μετοχές του στην Intellexa, σε ιρλανδική Thalestris, ήδη από τις 18 Δεκεμβρίου 2020. Λεπτομέρεια: πρόκειται για την μητρική της ελληνικής Intellexa. Έτσι, επισήμως ο Φέλιξ Μπίτζιος “βγήκε από το κάδρο” για όλο το 2021. Σημειώνεται ότι ίδια η Thalestris δεν αναφέρει καμία αναφορά σε αυτή την συναλλαγή…

Πηγή: thetoc.gr